Alegeri parlamentare 2016.Sondaj Kantar-TNS: USR a depăşit PNL la intenţia de vot. PSD este lider cu 40%

Alegeri Parlamentare 2016. Cu mai bine de două săptămâni înaintea alegerilor parlamentare partidul condus de Nicuşor Dan devine a două forţă politică din România.

23 nov. 2016, 12:20
Alegeri parlamentare 2016.Sondaj Kantar-TNS: USR a depăşit PNL la intenţia de vot. PSD este lider cu 40%

Preşedintele USR, Nicuşor Dan, a prezentat pe pagina de Facebook un sondaj realizat de Kantar-TNS, care arată că USR a depăşit PNL la intenţia de vot, devenind a doua forţă politică din România.

Pe 11 decembrie peste 55% dintre romani  vor merge la vot, iar prima opţiune de vot va fi PSD (40% intenţie de vot), fiind urmaţi de USR cu 19% şi PNL cu 18%.

Datele sondajului comandat de USR mai arată că ALDE şi PMP vor intra în Parlament cu câte 7%.

Fotografia postată de Nicușor Dan.
Fotografia postată de Nicușor Dan.

Rezultatele prezentate mai jos fac parte dintr-un studiu desfăşurat între 11-21 noiembrie 2016. Interviurile au fost aplicate prin telefon (metodologie CATI – Computer Assisted Telephone Interviews). Prezentul studiu a fost realizat la comanda USR. Eşantionul studiului este de 1003 respondenţi.

Studiul este reprezentativ pentru populaţia României cu drept de vot (peste 18 ani), stratificat pe cote de gen, vârstă, educaţie, regiune şi mărimea localităţii conform datelor din anexă (structura comparabilă cu datele INS). Datele au fost ponderate cu o eficienţă de ponderare de 98% (cea mai mică pondere este de 0.741, cea mai mare este de 1.790).

Marja de eroare a studiului este de +/- 3.1% la un nivel de incredere de 95%.