ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Când va avea loc prima confruntare Ponta-Iohannis. Răspunsul liderului PNL

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Prezidențiabilul ACL, Klaus Iohannis, a fost întrebat marţi, la DCNews, când va avea loc "primul meci" cu principalul său contracandidat, Victor Ponta.

21 oct. 2014, 09:49
ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Când va avea loc prima confruntare Ponta-Iohannis. Răspunsul liderului PNL

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. „Cu siguranță primul și cel mai important meci va avea loc în mentalul alegătorilor, fiindcă oamenii își vor pune problema cu cine să meargă, cu mine sau cu Victor Ponta, cu un om liber sau cu un om al sistemului, și cam acolo se decide”, a răspuns Klaus Iohannis.

În ceea ce priveşt eo confrunatre televizată, Iohannis a spus că „asta rămâne de văzut”.

„Eu mi-am exprimat de acum mai bine de o lună toată disponibilitatea, am și transmis acest lucru pe canale publice. Eu în continuare sper să se realizeze astfel de întâlniri televizate, de exemplu”, a precizat Klaus Iohannis.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENTIALE 2014: Când sunt primele EXIT POLL-URI şi primele REZULTATE PARŢIALE

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014.  Pe de altă parte, Klaus Iohannis a arătat că nu sunt utile confruntările între cei înscrişi în cursa pentru Palatul Cotroceni decât în cazul în care ar participa toţi cei 14 candidaţi.

Nu văd utile confruntări, aşa, câte doi, fiindcă sunt 14 candidaţi. Deci, dacă vrem o confruntare, ea nu trebuie să satisfacă nevoia de spectacol, ea trebuie să satisfacă nevoia de informare a alegătorului şi atunci, cu siguranţă, trebuie să fie o dezbatere organizată de o entitate care nu poate fi bănuită că e părtinitoare şi trebuie toţi candidaţii să aibă şansa. Deci, nu putem câte doi să ne batem în replici şi restul ce fac?”, s-a întrebat, retoric, Iohannis.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Întrebat de moderator dacă doreşte ca la dezbatere să participe toţi cei 14 candidaţi la Preşedinţie, Iohannis a răspuns: ‘Păi altfel cum s-ar întâmpla dezbaterea? Credeţi că există o procedură prin care putem să spunem că Iohannis e bun la dezbatere, dar ‘x’ nu are voie să participe? Nu cred că e bine’.

Klaus Iohannis: Declaraţia legată de GHINIONUL profesorilor, neinspirată. Îmi cer scuze, am avut o zi proastă

La remarca interlocutorului că o astfel de dezbatere ar fi un haos şi că ar fi greu de organizat, Klaus Iohannis a spus că nu are aptitudini de regizor şi că acest lucru este o chestiune care trebuie studiată de echipele de campanie. ‘Probabil există soluţii’, a adăugat, marţi, Iohannis.

Vinerea trecută, candidatul ACL la alegerile prezidenţiale, Klaus Iohannis, s-a pronunţat, într-un comunicat de presă, pentru o dezbatere cu contracandidaţii săi care să fie organizată ‘pe teren neutru’, ‘de preferinţă de către o mare universitate’,’cu reguli clare’, la care să asiste ‘un public mai larg şi care să fie preluată de televiziuni’.