ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Cozi URIAŞE şi revoltă la secţiile de votare din străinătate FOTO ŞI VIDEO

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Sute de oameni stau la coadă la Institutul Cultural Român şi la Ambasada României din Chişinău pentru a vota viitorul preşedinte al României. Şi românii din Italia, Spania, Germania, Austria, Marea Britanie şi Franţa sunt extrem de interesaţi de alegerile prezidenţiale 2014. Sute de oameni stau la coadă pentru a-şi exprima opţiunea de vot.

02 nov. 2014, 09:00

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014Românii din Viena, Austria, stau la cozi de câteva sute de metri pentru a-şi exprima opţiunea de vot pentru viitorul preşedinte. În ciuda frigului de afară, oamenii s-au aşezat răbdători în faţa secţiilor de votare.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Românii din Londra, Marea Britanie, au ieşit, duminică, în număr foarte mare, pentru a vota viitorul preşedinte al României. Mai multe fotografii apărute pe internet surprind cozile uriaşe la care stau aceştia pentru a-şi exprima opţiunea de vot.

Coadă a fost şi pe Wembley. 

 

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Sute de români din Italia stau la coadă la secţiile de votare din Roma şi Torino. În capitala Italiei au fost organizate trei secţii de vot: două la Accademia di Romania şi una la Consulatul României în Italia.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Românii din Spania au ieşit şi ei la votul pentru prezidenţiale. Aceştia au la dispoziţie 38 de secţii de votare pentru alegerile prezidenţiale 2014. Cele mai multe secţii au fost organizate în regiunea Madrid, acolo unde locuieşte o importantă comunitate de români.

Şi în Valencia românii stau la coadă pentru a vota.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Şi românii din Munchen, Germania, s-au mobilizat pe 2 noiembrie şi au ieşit să îşi exprime opţiunea pentru viitorul preşedinte al României. Zeci de persoane au fost surprinse stând la o coadă enormă în faţa unei secţii de votare. „În Munchen este coadă ca pe vremea lui Ceauşescu la pui sau la lapte„, a scris unul dintre votanţi.

Coadă la vot e şi în Stuttgart. 

 ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Un alegator din Anglia a semnalat, pentru HotNews, faptul ca la sectia de votare 152 Londra situata la Brand Civic Center „sunt mii de oameni si doar trei stampile” si ca se voteaza „urcand cu liftul” in sectia de votare.

O româncă din Munchen a transmis in jurul orei 17 ca sta la coada de cinci ore si tot nu a reusit sa voteze. „Atmosfera e incrancenata impotriva lui Ponta. Deja toata lumea isi face planuri cum sa procedeze la turul doi sa nu patim la fel. Toti sunt determinati sa voteze si acum, si in turul doi. Nemultumirea este foarte mare. Injuraturi la greu. Oameni veniti de la sute de km distanta„.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Şi românii care locuiesc în Paris şi Marsilia au ieşit să voteze viitorul preşedinte al României. Zeci de persoane au fost surprinse la coadă la o secţie de votare din capitala Franţei.

Coada la vot in Haga: 

Romanii au stat la coada sa voteze şi la Berna:

Coada a fost şi la Bruxelles:

(w500) Bruxelles

Coadă la vot în Luxemburg

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Independent.md a publicat, duminica dimineata, o postare prin care se atrage atenția autorităților române asupra faptului că sistemul de votare la Ambasada României la Chișinău este deficitar. Oamenii care s-au prezentat astăzi la vot au de așteptat în medie 90 de minute pentru a-și exprima opțiunea de vot.

Alex Cozer, semnatarul materialului, povestește cum a ajuns el să voteze la 30 de km de Chișinău pentru a nu pierde toată duminica la coadă: „M-am trezit la 6:00 pentru a reuși ca măcar azi să nu-mi stric întreaga duminică, așa cum s-a întâmplat la sfârșitul lunii mai, la europarlamentare, când am fost nevoit să renunț la a mai vota după încercări repetate.

Din păcate nici azi nu am putut vota la Chișinău, chiar dacă am ajuns la secțiile de votare la doar un sfert de oră după deschiderea lor. Atât la Institutul Cultural Român cât și la ambasada României, cel puțin câte o sută de persoane așteptau deja la coadă. La ritmul în care se trecea, cu siguranță ar fi trebuit să aștept cel puțin 90 de minute pentru a-mi exprima opțiunea de vot.

VEZI ŞI ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Klaus Iohannis: Am votat pentru România lucrului bine făcut. Am emoţii, e normal

Așa că am ales varianta Hîncești. Oraș situat la 30 de km de capitală. Acolo am ajuns în 30 de minute și am votat destul de rapid.”

În toate judeţele din Moldova la turul de scrutin din 2009 prezenţa la vot a depăşit 50%. În judeţele Vaslui şi Bacău prezenţa la vot a fost de 51-52%, iar cei mai harnici s-au dovedit a fi locuitorii din Suceava şi Vrancea, unde prezenţa la vot a depăşit 56%.

CITEŞTE ŞI REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. PREZENŢA LA VOT până la ora 10.00. Date BEC