ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Gheorghe Funar: Voi sesiza CCR în cazul dezvăluirilor referitoare la Victor Ponta

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Candidatul independent la Preşedinţie, Gheorghe Funar, a anunţat că va sesiza joi Curtea Constituţională cu privire la dezvăluirile şefului statului referitoare la Victor Ponta, transmite Agerpres.

15 oct. 2014, 13:26
ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Gheorghe Funar: Voi sesiza CCR în cazul dezvăluirilor referitoare la Victor Ponta

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. ‘În urma dezvăluirilor publice făcute de preşedintele României, domnul Traian Băsescu, cu privire la ofiţerul acoperit Victor Viorel Ponta, actualul premier şi candidat la alegerile prezidenţiale, în toată mass-media este dezbătut, pe larg, acest subiect. Dar, de la vorbe trebuie să se treacă la fapte. Pe cale de consecinţă, în ziua de 16 octombrie a.c., voi sesiza, cu acest caz, Curtea Constituţională a României, care este obligată să vegheze la respectarea prevederilor legale pentru alegerea Preşedintelui României. Voi propune să fie acceptaţi şi citaţi ca martori domnii Victor Viorel Ponta şi Traian Băsescu, care deţine şi probe testimoniale, arătate la televizor‘, se arată într-un comunicat de presă transmis de Funar.

El a precizat că, ‘după o lungă pregătire mediatică’, începând cu ziua de 13 octombrie, în campania electorală pentru alegerile din noiembrie au apărut informaţii referitoare la candidatul Victor Ponta, care ‘a fost ofiţer acoperit al Serviciului de Informaţii Externe (SIE), în perioada 1997-2001, când deţinea funcţia de procuror’.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Funar aminteşte că articolul 132, alin.2, din Constituţia României prevede că ‘Funcţia de procuror este incompatibilă cu orice altă funcţie publică sau privată, cu excepţia funcţiilor didactice din învăţământul superior’.

Potrivit lui Funar, Curtea Constituţională ‘va decide, pe bază de probe, dacă Victor Viorel Ponta a încălcat Constituţia şi Legea electorală nr.370/2004, precum şi dacă îi poate valida candidatura pentru turul doi al alegerilor din noiembrie, în cazul în care obţine numărul de voturi’.

‘În funcţie de decizia Curţii Constituţionale, în acest caz unic la alegerile prezidenţiale din ultimii 25 de ani, premierul Victor Viorel Ponta va şti dacă mai candidează sau se retrage din competiţie şi rămâne, degeaba, numai pe buletinul de vot şi pe milioanele de afişe, bannere, cearceafuri electorale etc cu care a împânzit toată ţara pe banii contribuabililor români’, a adăugat Funar, conform sursei citate.