ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Klaus Iohannis s-a decis să spună cât plăteşte chiria în Primăverii

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014.  Klaus Iohannis, candidatul Alianţei Creştin-Liberale (ACL) la Preşedinţia României, a dezvăluit într-un final, într-un interviu pentru HotNews.ro, că pentru, apartamentul  din Primăverii în care stă pe perioada campaniei electorale, plăteşte o chirie de 500 de euro.

14 oct. 2014, 13:49
ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Klaus Iohannis s-a decis să spună cât plăteşte chiria în Primăverii

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014.  „De multe ori trebuie sa stau in Bucuresti, asa ca m-am hotarat sa inchiriez un apartament. Mentionand asta, dl Schmitt mi-a spus ca are un apartament. 500 de euro pe luna platesc pentru acel apartament. A fost o oferta cinstita. Ma suprinde ca a fost o tema de campanie. Mi se pare o discutie destul de trasa de par”, a declarat marţi Klaus Iohannis, după ce, cu o zi în urmă, a evitat, la o emisiune TV, să spună cât plăteşte chiria.

În ceea ce priveşte casele pe care le deţine, una dintre temele cu care este atacat în campanie, Iohannis a precizat că „le-a luat foarte ieftin” şi a reluat ideea meditaţiilor. „Piata imobiliara din Sibiu este foarte ieftina. Casa in care locuiesc eu a costat la vremea respectiva 35.000 euro, o suma modesta. Asta s-a intamplat la inceputul anilor ’90. O buna parte din suma a venit din vanzarea unui apartament in care am stat inainte la bloc. Restul au fost bani economisiti din meditatii. Un apartament din strada Pedagogilor l-am cumparat de la societatea Urbana, extrem de ieftin, am platit in multe rate, din salariu, o suma foarte mica. Dupa care, una din achizitiile foarte bune a fost de la o cunostinta care mostenise casa, am cumparat jumatate de la el. O suma modica, nu mai stiu cat. S-a dovedit o investitie foarte buna. Am reusit sa inchiriem in conditii foarte avantajoase un spatiu din acel imobil, iar din banii obtinuti de acolo am reusit sa achizitionez restul imobilelor”, a spus prezidenţiabilul ACL.

KLAUS IOHANNIS, despre casa închiriată în Primăverii: Are 60 de mp, nu 240. Nu am de gând să vă spun preţul

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Întrebat cum comentează faptul că Traian Băsescu l-a acuzat de corupţie, Iohannis a răspuns: „Am calificat-o ieri ca si zgomot de fond, este incalificabil. Ar fi trebuit sa vina macar cu un fel de dovada. Imi permit sa nu ii raspund pentru ca nu vreau sa intru in acea logica. Declaratia care ma vizeaza este una fara continut. Nu am ce sa ii raspund. Daca ar fi existat atata coruptie, sunt la a cincea campanie foarte vizibila, cineva ar fi gasit-o, ori nu are ce sa gaseasca. Se descalifica prin asa ceva.”

Pe de altă parte, Iohannis a precizat ca, in cazul in care castiga alegerile, nu va fi nevoie sa colaboreze cu Victor Ponta, in calitate de premier, pentru ca acesta va fi „retras din viata politica”.

„Nu va exista niciun fel de coabitare pentru simplul motiv ca eu voi castiga presedintia si PSD il va scoate pe dl Victor Ponta din joc. De asta am spus ca oricine ar fi prim-ministru din partea PSD, pentru ca cineva va fi…”, a spus Iohannis.

„Nu am aceasta informatie (ca Victor Ponta va fi indepartat de partid, in cazul esecului – n.red.), am aceasta convingere. Va fi pur si simplu retras din viata politica, parerea mea. Cariera politica a dl Ponta se va termina pe 16 noiembrie, ceea ce inseamna ca se va putea intoarce la raliuri”, a adaugat liberalul.

Iohannis: Îi solicit lui Ponta să-şi clarifice situaţia în faţa naţiunii. El nu poate fi preşedinte