ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. MAE, prima reacţie la incidentele din străinătate: „Este regretabil”

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Ministerul Afacerilor Externe s-a conformat deciziei BEC privind încheierea procesului electoral, conform legii, la orele 21.00, inclusiv în privinţa votului exprimat în străinătate, se arată într-un comunicat oficial al instituţiei. Precizările vin după ce mai multe incidente au fost înregistrate la unităţile de vot din diaspora.

02 nov. 2014, 21:56
ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. MAE, prima reacţie la incidentele din străinătate: „Este regretabil”

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. MAE a explicat că s-a conformat deciziei BEC privind încheierea procesului electoral, conform legii, la orele 21.00, inclusiv în privinţa votului exprimat în străinătate. Precizările vin după ce mai multe incidente au fost înregistrate la unităţile de vot din Paris, Londra, Viena, Strasbourg şi Madrid.

În aceste condiţii, atât membrii birourilor secţiilor de votare cât şi şefii de misiuni diplomatice şi consulare şi membrii acestora au obligaţia de a respecta întru totul deciziile BES, respectiv BEC, se mai arată în comunicat.

În mod regretabil, în câteva cazuri cetăţenii care, până la ora 21.00 nu au reuşit să îşi exercite votul în străinătate, fac presiuni asupra conducerii misiunilor diplomatice pentru continuarea procesului de votare.

Ministerul Afacerilor Externe constată că acestor solicitări nu li se poate da curs întrucât aceasta ar reprezenta o încălcare directă a prevederilor legale.

TRAIAN BĂSESCU acuză „grave deficienţe de organizare” şi cere DEMISIA miniştrilor Corlăţean şi Stanoevici

În acest context, MAE informează cu privire la situaţia tensionată de la Ambasada României de la Paris unde, pentru menţinerea ordinii publice şi securităţii în perimetrul şi incinta misiunii diplomatice a fost solicitată asistenţa instituţiilor abilitate ale statului francez.

MAE adresează rugămintea cetăţenilor români din străinătate de a da dovadă de înţelegere şi le recomandă să adopte o atitudine de respect faţă de deciziile autorităţii electorale din România precum şi faţă de normele locale ale statului în care se află.

CITEŞTE ŞI ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. S-a forţat intrarea în ambasada României din Paris. Incidente la Londra şi Madrid