ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 TURUL II: Gest IMPRESIONANT al unor români care nu au putut vota în Suedia

ALEGERI PREZIDENŢIALE  2014 TURUL II: Un grup de români din Suedia nu a putut să voteze în oraşul Goteborg, unde locuia deoarece nu a fost organizată nicio secţie de votare acolo, a plecat să voteze în Danemarca.

16 nov. 2014, 06:52
ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 TURUL II: Gest IMPRESIONANT al unor români care nu au putut vota în Suedia

Gest impresionat al unui grup de români din Suedia. Pentru că în oraşul suedez Goteborg nu a fost organizată nicio şecţie de votare, câţiva compatrioţi au închiriat un autobuz şi au plecat să voteze în Danemarca, la Copenhaga. Distanţă între cele două oraşe este de circa 230 de kilometri.

„Din păcate, Ambasada României din Regatul Suediei nu a dorit şi a fost sceptică în înfiinţarea unei secţie de votare în Göteborg. S-a găsit o soluţie. Mergem la COPENHAGA”, scriu românii de pe Facebook, potrivit stiripesurse.ro.

Citeşte şi PREZIDENŢIALE 2014 TURUL II. Românii din DIASPORA s-au aşezat la coadă, la VOT, încă de sâmbătă seara

Ei au creat contul de Facebook Rumänska Unirea, unde au postat anunţul pentru a atrage şi mai mulţi doritori să meargă cu autobuzul închiriat. „Busul are 50 de locuri, locuri limitate, aşa că va rugăm confirmaţi din timp rezervarea. Costul acestei călătorii este de 300 kr (coroane)/persoană. Se vor face opriri pe traseu, la cerere, pe autostrada E6 până la Malmö” , se arată în anunţul românilor din Goteborg, potrivit Hotnews.

Duminică dimineaţa, la ora 7.00, autocarul a plecat spre Danemarca. „Din Suedia am pornit la drum către secția de votare din Copenhaga Danemarca”, scrie pe Facebook unul dintre românii din autocar.