Victor Ponta a intrat OFICIAL în cursa pentru Cotroceni. Premierul şi-a depus candidatura la BEC

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Victor Ponta şi-a depus miercuri, la Biroul Electoral Central, dosarul de candidatură pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie. Potrivit România TV, Ponta a strâns 2,2 milioane de semnături pentru candidatura sa la Cotroceni.

17 sept. 2014, 12:29
Victor Ponta a intrat OFICIAL în cursa pentru Cotroceni. Premierul şi-a depus candidatura la BEC

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Premierul Victor Ponta şi-a oficializat candidatura la alegerile prezidențiale din noiembrie prin depunerea la Biroul Electoral Central a listei cu cele 2,2 milioane de semnături ale susținătorilor săi.

Victor Ponta este primul politician care şi-a depus candidatura la BEC. Acesta a sosit, miercuri, la sediul BEC, la ora 18.00, fiind însoţit de soţia sa, Daciana Sârbu.

Prezidenţiabilul PSD-UNPR-PC a fost întâmpinat, în faţa Biroului Electoral Central, de zeci de simpatizanţi. La BEC au mai fost prezenţi Liviu Dragnea, Gabriel Oprea şi Daniel Constantin, precum şi toţi miniştrii-femei din cabinetul său.

„Sper şi îmi dorescă să înlocuim 25 de ani de tranziţie de la dictatură la o societate europeană, liberă, democratică şi, mai ales, una unită. În primul rând, vreau să schimbăm profilul de preşedinte, de la unul generator de crizea la un mediator. Voi fi acdel preşedinte care încă nu avea 18 în 1989 şi va sărbători în 2018 100 de ani de la Marea Unire şi va asigura preşedinţia Uniunii Europene în 2019„, a declarat Victor Ponta, imediat după îndeplinirea formalităţilor de la Biroul Electoral Central.

Ponta s-a arătat încrezător că alegerile prezidenţiale vor fi lipsite de incidente majore, mai ales că guvernul său a arătat că poate organiza alegeri cu succes. „Mulţumesc Autorităţii Electorale Permanente care, prin modificările aduse în Guvern şi adoptate prin ordonanţă de urgenţă, a clarificat punctele în care apăruseră contestaţii în scrutinurile electorale anterioare. Vom avea mai puţine incidente electorale decât până acum”, a mai spus Ponta.

CITEŞTE ŞI ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Calendarul scrutinului pentru Cotroceni. Cine RISCĂ SĂ NU INTRE în cursă

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014.  Vineri, Victor Ponta a devenit oficial candidatul PSD la președinție, după ce a fost votat de cei 30.000 de delegați ai partidului la Congresul de la Alba Iulia.

Validarea candidaturii s-a făcut prin intermediul unui sistem informatizat de ultimă generație, care a permis filialelor din toată țara să comunice în regim de videoconferință.

În discursul de la eveniment, Ponta şi-a exprimat angajamentul său pentru România, acela de a reprezenta o adevărată schimbare în bine și de a realiza o a doua mare unire a românilor în jurul valorilor solidarității și prosperității, după 10 ani de dezbinare.

Data primului tur de scrutin era stabilită oficial pe 2 noiembrie, urmând ca turul doi să se desfășoare cel mai probabil pe 16 noiembrie. Sunt aşteptaţi la urne circa 18,3 milioane de români, dintre care peste 530.000 sunt români cu drept de vot ce au domiciliul în străinătate.