ALEGERI PREZIDENŢIALE 2019, TURUL 2. Incidente la vot, preşedintele unei secţii s-a îmbătat în ziua scrutinului

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2019, TURUL 2. Mai multe incidente au fost semnalate duminică 24 noiembrie 2019, în ziua celui de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale. Între altele, președintele unei secții de votare din municipiul Brăila a fost trimis acasă deoarece era beat încă de la prima oră a dimineţii.

24 nov. 2019, 12:12
ALEGERI PREZIDENŢIALE 2019, TURUL 2. Incidente la vot, preşedintele unei secţii s-a îmbătat în ziua scrutinului

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2019, TURUL 2. Conducerea Biroului Electoral Județean Brăila a fost sesizată de mai mulşi alegători că președintele secției nr. 82 din cadrul Liceului „Anghel Saligny” mirosea a alcool și părea a fi în stare de ebrietate. În consecinţă, s-a dispus înlocuirea din funcţie a acestuia, fără a fi perturbat în vreun fel procesul electoral.

În judeţul Olt, poliţia a deschis dosar penal pentru coruperea alegătorilor pe numele primarului şi viceprimarului oraşului Potcoava, după ce s-a primit o sesizare că edilii în cauză ar oferi bani cetăţenilor pentru a merge la vot. „În această dimineaţă, în jurul orelor 10.00, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Potcoava au fost sesizaţi prin apel SNUAU 112 cu privire la faptul că primarul şi viceprimarul oraşului Potcoava oferă bani cetăţenilor pentru a merge la vot. La faţa locului s-a deplasat echipa operativă din cadrul IPJ Olt şi Poliţiei oraşului Potcoava, întocmind dosar de urmărire penală pe numele celor doi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de coruperea alegătorilor„, au precizat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2019, TURUL 2. În Bihor a fost nevoie de intervenția medicilor, după ce unui membru al unei secţii, care este diabetic i s-a făcut rău. În Timiș a fost adus un generator după ce mai multe secții de votare au rămas fără energie electrică.