TURUL II. Crin, lovitură pentru Iohannis: Nu este o duminică veselă. Finaliştii n-au spus nimic în dezbateri

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Crin Antonescu a vorbit, joi, la RFI, despre turul doi al alegerilor prezidenţiale, de duminică, afirmând că pentru el va fi o zi tristă dat fiind faptul că va avea de ales între Klaus Iohannis şi Victor Ponta.

13 nov. 2014, 18:44
TURUL II. Crin, lovitură pentru Iohannis: Nu este o duminică veselă. Finaliştii n-au spus nimic în dezbateri

Crin Antonescu a declarat, joi, pentru RFI că această campanie prezidenţială a fost „de departe cea mai slabă” şi reprezintă „un semn de boală profundă a spaţiului politic românesc”.

Crin Antonescu este de părere că Victor Ponta „a eşuat pentru că nu a fost capabil să schimbe Partidul Social Democrat, aşa cum îl ştim de 20 de ani, ci, din păcate, Partidul Social Democrat l-a transformat după chipul şi asemănarea sa pe domnul Ponta, dacă, vreodată, domnul Ponta a dorit altceva. Prin această manevră, domnul Ponta ne arată un lucru uimitor: cum un om politic, la doi paşi de preşedinţia României, şi un partid care este de departe cel mai mare, cel mai puternic, cel mai bine organizat din Romania, şi anume PSD-ul, au în continuare o preocupare în a se ascunde după formule care să se numeasca oricum altfel. Această neasumare a propriei identităţi este un semn, după părerea mea, că nu ne aşteaptă un viitor prea bun nici cu domnul Ponta preşedinte şi nici cu PSD-ul în calitate de partid dominant al următorilor ani…. Tot ce pot să constat, cu mare tristeţe e că această campanie electorală, din acest an, a fost de departe cea mai slabă – a avut nivelul cel mai scăzut. Inclusiv cele două întâlniri între finalişti nu s-a spus şi nu s-a întâmplat nimic esenţial. După părerea mea, acesta e încă un semn de boală, de boală profundă a spaţiului politic românesc„, a susţinut Antonescu, la RFI.

Citeşte şi ALEGERI PREZIDENŢIALE. Iohannis: Ar fi bună şi acum susţinerea lui Antonescu. Orice vot contează

Întrebat pe cine va vota, duminică, între Klaus Iohannis şi Victor Ponta, Amtonescu a răspuns: „Pentru destui oameni, printre care mă număr, nu e o duminică veselă. Nu vreau să spun mai mult. Nu vreau să spune mai mult pentru că nu am intervenit în această campanie spre mirarea unora, spre iritarea altora. Voi explica poate, după ce se încheie, de ce am tăcut. Şi pentru că mai sunt doar câteva zile până atunci, nu voi încălca această decizie acum.”

Antonescu a refuzat să spună chiar şi dacă va merge la vot.

„Eu am pledat, de 25 de ani, pentru folosirea acestui drept esenţial în democraţie, un drept pentru care în Romania s-a şi murit. Şi de altfel, cel puţin în primul tur asta am şi spus. Principalul motiv care m-a dus la urne a fost respectul pentru acest drept şi solidaritatea pentru toţi cetăţenii României…E un semn foarte rău că Victor Ponta, cu mari şanse de a deveni preşedinte şi oricum premier şi lider al majoritatii actuale din Parlament, nu are curajul să-şi asume în faţa societăţii în care joacă un asemenea rol propria sa identitate şi încearcă încă o dată să falsifice realitatea”, a conchis Antonescu

„Nu vreau să spun mai mult, pentru că, aşa cum aminteam, n-am intervenit în această campanie spre mirarea unora, spre iritarea altora. Voi explica, poate, după ce ea se încheie, de ce am tăcut”, a adăugat Crin Antonescu.