ALEGERI PREZIDENŢIALE. Dosarul de INCOMPATIBILITATE al lui Klaus Iohannis va fi judecat DUPĂ alegeri

Dosarul de incompatibilitate lui Klaus Iohannis va fi judecat după alegerile prezidenţiale, potrivit România TV.

21 oct. 2014, 20:14
ALEGERI PREZIDENŢIALE. Dosarul de INCOMPATIBILITATE al lui Klaus Iohannis va fi judecat DUPĂ alegeri

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fixat un nou termen în dosarul de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis pentru data de 18 noiembrie, la două zile după al doilea tur al alegerilor.

Pe 24 aprilie 2013, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) anunţa că a constatat că primarul Sibiului, Klaus Iohannis, se află în stare de incompatibilitate, întrucât are şi calitatea de reprezentant al municipiului în Adunarea Generală a Acţionarilor S.C. Apă Canal SA Sibiu, din 5 august 2010 şi SC Pieţe SA, din 30 aprilie 2009, ceea ce contravine prevederilor legale.

Iohannis a cerut anularea deciziei ANI din aprilie, privind starea de incompatibilitate în care s-ar fi aflat.

ALEGERI PREZIDENŢIALE. Elena Udrea: Modul în care vor vota femeile poate schimba soarta României

In septembrie 2013, Klaus Iohannis a castigat procesul intentat ANI, dupa ce Curtea de Apel Alba-Iulia a admis contestatia acestuia la raportul de evaluare prin care ANI constata ca se afla in incompatibilitate si a dispus anularea raportului de evaluare.

La finele lunii septembrie din acest an, s-a luat decizia ca dosarul de incompatibilitate să fie judecat in recurs de instanta suprema, după ce ANI a contestat hotărârea primei instanţe. Candidatul liberal la presedintie a declarat că aceasta este o decizie normală.

Până în acest moment, cele două părţi au avut timp să formuleze în scris un punct de vedere asupra raportului şi l-au depus la dosar.

Instanţa supremă va decide definitiv dacă primarul Sibiului a fost în incompatibilitate în perioada în care a reprezentat municipiul în adunările generale ale acţionarilor societăţilor Apă Canal şi Pieţe sau dacă raportul ANI va fi anulat.