Alegeri prezidenţiale în Franţa: Ciocniri la Paris între Poliţie şi liceenii care au protestat faţă de Macron şi Le Pen

Alegeri prezidenţiale în Franţa: Ciocniri au avut loc joi în centrul Parisului între forțele de poliție franceze și liceeni protestatari care demonstrau împotriva celor doi candidați în al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidențiale din Franța - lidera extremei drepte Marine Le Pen și contracandidatul său Emmanuel Macron, relatează Reuters.

27 apr. 2017, 14:30
Alegeri prezidenţiale în Franţa: Ciocniri la Paris între Poliţie şi liceenii care au protestat faţă de Macron şi Le Pen

Poliția a răspuns cu gaze lacrimogene după ce tineri au aruncat cu sticle pe marginea unui marș la care au luat parte aproximativ 500 de elevi de liceu.

Forțele de ordine au folosit de asemenea gaze lacrimogene împotriva protestatarilor din orașul Rennes (vestul Franței) unde aproximativ 2.000 de elevi de liceu, studenți și activiști de extremă stânga au organizat o demonstrație, a relatat un corespondent Reuters.

La Paris, protestatarii au blocat intrările în aproximativ 20 de licee sau au organizat demonstrații legate de alegeri în cursul zilei de joi, portrivit Agerpres.

Elevii au organizat proteste la licee împotriva lui Emmanuel Macron și a Marinei Le Pen după ce cei doi s-au calificat duminică pentru turul al doilea al alegerilor prezidențiale din Franța ce va avea loc pe 7 mai.

‘Solicităm o acțiune împotriva candidatului extremei drepte Marine Le Pen și candidatului de centru Emmanuel Macron’, a declarat liderul sindicatului elevilor UNL-SD, Giuseppe Aviges.