Alegeri prezidenţiale în Franţa: Hollande a declarat că îl votează în turul al doilea pe Macron

Alegeri prezidențiale în Franța: Președintele francez François Hollande a anunțat luni că îl va vota în turul doi al alegerilor prezidențiale din Franța, prevăzut pentru 7 mai, pe centristul Emmanuel Macron întrucât candidata extremei drepte Marine Le Pen ar fi 'un risc' pentru viitorul țării sale.

24 apr. 2017, 15:20
Alegeri prezidenţiale în Franţa: Hollande a declarat că îl votează în turul al doilea pe Macron

Președintele francez François Hollande a anunțat luni că îl va vota în turul doi al alegerilor prezidențiale din Franța, prevăzut pentru 7 mai, pe centristul Emmanuel Macron întrucât candidata extremei drepte Marine Le Pen ar fi ‘un risc’ pentru viitorul țării sale, transmit AFP, Reuters și DPA.

”Prezența extremei drepte în turul al doilea este un risc pentru țară. În fața unui astfel de risc, se impun mobilizare și claritatea opțiunilor. Este în joc imaginea Franței, unitatea sa, apartenența sa la Europa și locul său în lume. În ceea ce mă privește, îl voi vota pe Emmanuel Macron”, a declarat șeful statului francez, într-o intervenție a doua zi după primul tur al scrutinului prezidențial din țara sa.

Politicile economice susținute de lidera Frontului Național (FN), Marine Le Pen, printre care ieșirea Franței din zona euro, ar duce la prăbușirea puterii de cumpărare a francezilor și ar provoca pierderea a mii de locuri de muncă, a avertizat Hollande.

Citeşte şi Dezvăluiri uluitoare despre favoritul la Preşedinţia Franţei: Ce făcea Macron, la 15 ani, cu profesoara de Dramaturgie GALERIE FOTO

”În cele din urmă, în fața amenințării teroriste, care impune unitatea și coeziunea țării noastre, Frontul Național ar diviza profund Franța, stigmatizându-i pe unii dintre cetățenii noștri pe baza originii sau a religiei lor”, a adăugat președintele francez.

Independentul Emmanuel Macron, fost ministru al economiei, și lidera FN, Marine Le Pen, se vor confrunta pe 7 mai în turul decisiv al prezidențialelor din Franța, după ce duminică, în primul tur, s-au plasat pe primele două poziții, cu 23,75%, respectiv 21,52% din sufragii.