Alegeri prezidenţiale în Franţa: Marine Le Pen se autosuspendă din funcţia de preşedinte al Frontului Naţional

Alegeri Prezidenţiale în Franţa: Marine Le Pen, candidat la preşedinţia Franţei, a anunţat luni seară decizia autosuspendării din funcţia de preşedinte al formaţiunii populiste Frontul Naţional (extremă-dreapta), informează publicaţiile Le Figaro şi Le Monde.

24 apr. 2017, 19:47
Alegeri prezidenţiale în Franţa: Marine Le Pen se autosuspendă din funcţia de preşedinte al Frontului Naţional

După eşecul din primul tur al alegerilor prezidenţiale din Franţa, preşedintele Frontului Naţional, Marine Le Pen” s-a autosuspendat din funcţie. Liderul formaţiunii populiste Frontul Naţional, de extremă-dreapta, a luat această decizie motivând că are nevoie de „un concediu de preşedinţie a Frontului” pentru a se „consacra pe deplin celui de-al doilea tur de scrutin prezidenţial”. 

Sondajele de opinie âl dau drept câştigător în al doilea tur de scrutin pe Emmanuel Macron, cu un scor de 60% din sufragii, în timp ce Marine Le Pen ar obţine 40% din voturi. Le Pen a estimat că „zece mici puncte … sunt perfect fezabile”, scrie presa franceză.

Citeşte şi Alegeri Franţa 2017: Presa europeană salută calificarea lui Macron în turul al doilea. Franţa scrie despre „Big bang”

Ea a mai anunţat că „îşi ia concediu” de la preşedinţia FN pentru a fi „a nu fi bănuită de consideraţiuni partizane”, perioadă în care se va consacra solidarizării francezilor în vederea celui de-al doilea tur de scrutin pentru a-şi contracara adversarul.

„Sunt candidata protecţiei tuturor francezilor (…) Nimic din proiectul domnului Macron, nici din comportamentul său nu denotă nici cea mai mică dovadă de dragoste pentru Franţa”, a mai spus preşedinta FM, care speră în „cea mai mare posibilă adunare a patrioţilor împotriva reprezentantul mondializării” (…) şi care ar reprezenta o „formă de referendum”în urma căruia francezii vor alege între „Franţa şi … alceva … dispariţia, diluarea Franţei”.