ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Oprea: MAI şi-a îndeplinit atribuţiile privind organizarea alegerilor

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Ministrul de Interne, Gabriel Oprea, a anunţat vineri, la videoconferinţa cu prefecţii, că MAI şi-a îndeplinit atribuţiile privind organizarea alegerilor prezidenţiale din 2 noiembrie, transmite Agerpres.

31 oct. 2014, 10:34
ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Oprea: MAI şi-a îndeplinit atribuţiile privind organizarea alegerilor

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014.  ‘Până la acest moment, MAI şi-a îndeplinit în totalitate atribuţiile care îi revin potrivit prevederilor legale privind organizarea alegerilor. Toate materialele necesare desfăşurării votării au fost distribuite deja fiecărei primării, urmând ca mâine să fie predate preşedinţilor Birourilor electorale ale secţiilor de votare. Pentru asigurarea condiţiilor de legalitate, prefecţii împreună cu preşedinţii birourilor electorale judeţene şi reprezentanţii AEP au efectuat instruirea de specialitate cu preşedinţii secţiilor de votare’, a spus Oprea.

Ministrul a apreciat că a fost una dintre cele mai ‘liniştite’ campanii electorale, numărul de incidente înregistrate fiind de cinci ori mai mic faţă de campania din 2009.

‘Dacă în 2009, la finalul campaniei aveam 937 de incidente, în prezent sunt sesizate 182. În toată această perioadă nu au avut loc evenimente grave care să perturbe ordinea publică, majoritatea situaţiilor sesizate referindu-se la afişajul electoral. Faţă de 2009 au fost înregistrate de cinci ori mai puţine contravenţii şi de patru ori mai puţine infracţiuni. La această campanie au fost aplicate 85 de sancţiuni şi valoarea amenzilor este de 46.100 lei. În urma verificărilor au fost constatate 58 de infracţiuni pentru care sunt cercetate 25 de persoane, faţă de 2009 când au fost cercetate 194 de persoane’, a afirmat ministrul Oprea.

Pentru că au rămas mai puţin de 24 ore până la încheierea campaniei electorale, vicepremierul a spus că nu crede că vor înregistrate schimbări semnificative faţă de aceste date.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Oprea a apreciat că cele 30 de zile de campanie electorală demonstrează că ‘a existat o atitudine fermă şi responsabilă a tuturor structurilor MAI’, solicitând aceeaşi mobilizare şi în perioada ce urmează.

‘Aveţi grijă ca toate materialele votării să ajungă în condiţii bune la fiecare secţie de votare şi asiguraţi-va că fiecare secţie e organizată corespunzător pentru ca procesul de vot să fie desfăşurat normal’, a completat Gabriel Oprea.