ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014: Pretendenţii la funcţia supremă au peste 7 milioane de lei în conturile din bănci

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Politicienii care au anunţat că doresc să candideze la alegerile prezidenţiale din toamnă nu sunt deloc nişte persoane sărace, în marea lor majoritate. Dimpotrivă, dacă ne uităm prin conturile lor, ni se face părul măciucă.

03 sept. 2014, 07:38
ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014: Pretendenţii la funcţia supremă au peste 7 milioane de lei în conturile din bănci

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014În total, zece din cei doisprezece pretendenţi (Klaus Iohannis, Victor Ponta, Elena Udrea, Călin-Popescu Tăriceanu, Kelemen Hunor, Dan Diaconescu, Monica Macovei, William Brânză, Corneliu-Vadim Tudor şi Ioan Ghişe) au peste 7 milioane de lei în conturile bancare, după cum arată o analiză realizată de RomaniaTV.net.

Pentru alţi doi candidaţi, nu am găsit informaţii (Gheorghe Funar şi Szilagyi Zsolt, susţinut de PPMT).

Revenind la cei zece, este vorba de banii cash, pe care aceştia îi au în conturi. Iar suma totală se ridică la 7.396.109 lei.

Din acest punct de vedere, cea mai înstărită este Elena Udrea, urmată de Călin-Popescu Tăriceanu. Liderul şi candidatul PMP are în conturi aproape 3,5 milioane de lei, iar fostul premier se apropie de 3 milioane. Bani, nu glumă!

Dar iată ierarhia candidaţilor la alegerile prezidenţiale după sumele pe care le au în conturi:

1. Elena Udrea, PMP

Liderul şi candidatul PMP a strâns o sumă frumuşică, după cum se prezintă declaraţia ei de avere. Ea deţine nu mai puţin 3.492.829 lei. Bineînţeles, conturile sunt în mai multe valute (euro, dolari, lire, etc.), dar le-am echivalat în lei. Acest lucru este valabil pentru toţi candidaţii, toţi au conturi în mai multe valure, dar le-am echivalat în lei.

2. Călin-Popescu Tăriceanu, PLR

Fostul premier este o altă persoană care ar putea „întoarce banii cu lopata”, cum spun românii. Acesta deţine în conturi o avere, o sumă de neimaginat pentru românul de rând. Mai precis: 2.913.378 lei!

3. Monica Macovei, independent

Nici Monica Macovei nu stă rău deloc, ea beneficiind de un serviciu extrem de bănos, cel de parlamentar european. Ceea ce i-a permis să adune în bănci 301.610 lei.

4. Victor Ponta, PSD

Şi premierul Ponta are destui bani în conturi, chiar dacă nu are afaceri ca Udrea sau Tăriceanu. Şi nici nu a avut vreun serviciu extrem de bănos, ca Monica Macovei. Salariul de premier este în jur de 6 mii de lei. Totuşi, şeful Guvernului a reuşit să pună în bănci nu mai puţin de 249.383 lei.

ALEGERI PREZIDENŢIALE. Pretendenţii la scaunul de preşedinte. Cine vrea să îi ia locul lui Traian Băsescu

5. William Brânză, PER

În declaraţia de avere din 2012, William Brânză scrie că avea 41.000 de euro în conturi. Ceea ce înseamnă 180.400 lei, dar, subliniem, este vorba despre o declaraţie de avere din 2012.

6. Kelemen Hunor, UDMR

Preşedintele UDMR are şi el bani puşi deoparte. Sau, cel puţin, bani de cheltuială. Liderul etnicilor maghiari are conturi în diverse valute, echivalente sumei de 146.609 lei.

7. Klaus Iohannis, ACL

Primarul Sibiului, candidatul ACL la prezidenţiale, are şi el ceva bani puşi deoparte, dar nu se compară cu niciunul din precedesorii săi din această listă. Acesta are 111.900 lei în bănci, o nimica toată pe lângă ceilalţi.

Vasile Blaga: Dacă Monica Macovei va candida ca INDEPENDENT, va fi RADIATĂ automat din PDL VIDEO

8. Dan Diaconescu, Corneliu-Vadim Tudor, Ioan Ghişe

Aceştia au declarat că nu au niciun ban în conturi, niciun leu, euro sau dolar. Practic, în conturile lor bate vântul, cel puţin aşa afirmă în declaraţiile de avere.