ALEGERI PREZIDENŢIALE. PSD a depus plângere penală pentru turism electoral şi vot multiplu în Sibiu

Organizaţia Municipală a PSD Sibiu a anunţat că a depus vineri o sesizare penală "prin care reclamă votul multiplu practicat în turul întâi al alegerilor prezidenţiale", conform unui comunicat de presă, transmite Agerpres.

07 nov. 2014, 14:18
ALEGERI PREZIDENŢIALE. PSD a depus plângere penală pentru turism electoral şi vot multiplu în Sibiu

„În documentul înregistrat la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Sibiu şi însoţit de fotografii, PSD Sibiu solicită verificarea comparativă a documentelor de control/copii conforme ale autocarelor identificate în fotografiile anexate, a copiilor listelor electorale permanente şi a tabelelor utilizate în cadrul secţiilor de votare de pe raza municipiului şi judeţului Sibiu, precum şi a declaraţiilor pe proprie răspundere, în vederea descoperirii cazurilor în care o persoană a votat fără a avea drept de vot sau a votat de mai multe ori în acelaşi tur de scrutin”, se precizează în comunicatul PSD Sibiu.

Social democraţii sibieni spun că „sesizarea penală este motivată prin faptul că în ziua alegerilor prezidenţiale, turul întâi, a fost semnalată prezenţa a numeroase vehicole de transport persoane de capacitate mare (autocare, microbuze) în preajma secţiilor de vot, atât în municipiul Sibiu, cât şi în judeţ.

Documentul depus la IPJ Sibiu conţine peste 20 de exemple prin care se arată că în secţii de vot aflate în localităţi care nu reprezintă atracţii turistice, religioase sau culturale, au votat foarte mulţi oameni pe listele suplimentare. La aceste exemple se adaugă şi observaţia că în ziua alegerilor nu au avut loc evenimente care să justifice un asemenea aflux de oameni.

În comunicatul PSD Sibiu se mai arată că, „suspiciunea de turism electoral şi vot multiplu în favoarea candidatului ACL este justificată şi de numărul imens al votanţilor pe listele suplimentare – 22.001 – cel mai mare înregistrat până acum în judeţul Sibiu în competiţiile electorale.

„PSD Sibiu a depus luni, 3 noiembrie 2014, o sesizare pe acelaşi subiect şi la Autoritatea Electorală Permanentă, iar la Biroul Electoral Judeţean o plângere împotriva afişajului ilegal practicat de echipele candidatului Klaus Werner Iohannis în noaptea de duminică spre luni, plângere admisă ieri (joi n.r.) de BEJ”, se mai precizează în comunicatul citat.