ALEGERI PREZIDENŢIALE. Sturzu: Guvernul Ponta este cel mai pro-business guvern din ultimii ani

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Preşedintele TSD, Mihai Sturzu, spune că, prin măsurile luate, cabinetul condus de Victor Ponta este 'cel mai pro-business guvern' din ultimii ani, transmite Agerpres.

28 oct. 2014, 13:02
ALEGERI PREZIDENŢIALE. Sturzu: Guvernul Ponta este cel mai pro-business guvern din ultimii ani

Potrivit unui comunicat de presă al TSD, Sturzu afirmă că între Guvernul PDL şi cel al premierului Victor Ponta este o diferenţă ‘de la cer la pământ’.

‘Până şi adversarii noştri politici recunosc faptul că Guvernul Ponta este cel mai pro-business guvern din ultimii ani. De la un Executiv condus de PDL, care a majorat taxe, a majorat TVA şi a lăsat datorii de miliarde către firme private, la unul care a redus CAS la angajator, a scutit de impozit profitul reinvestit, a scăzut TVA la produsele de panificaţie şi are de gând să extindă măsura şi la alte alimente de bază, a introdus mai multe scheme de ajutor de stat, subvenţii pentru cei care angajează tineri sau persoane din categorii defavorizate, şi care a plătit o foarte mare parte din datoriile predecesorilor săi, diferenţa e de la cer la pământ’, spune social-democratul.

Liderul TSD adaugă faptul că Guvernul Ponta şi-a dorit ca statul şi întreprinzătorii privaţi să fie trataţi în mod egal.

Victor Ponta, întrebat cum va vota în Parlament cererea DNA privind arestările: Eu mă ocup cu Guvernul

‘Eu, ca guvern, am pretenţia de la tine, întreprinzător, să-ţi plăteşti taxele şi impozitele, dar şi eu la rândul meu îţi plătesc sumele restante, motiv pentru care am văzut anul trecut, dar şi anul acesta, alocate miliarde de lei pentru plata arieratelor, fie că vorbim de CNADNR, de spitale sau de autorităţile locale’, explică Mihai Sturzu.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. El susţine că la scrutinul din noiembrie românii vor avea de ales fie ‘să continue cu cineva care a realizat ceva până acum, care a demonstrat direcţia în care vrea să ducă ţara şi a reuşit prin politicile economice promovate să obţină cea mai mare creştere economică din Europa în 2013, şi anume Victor Ponta’, fie vor vota cu Klaus Iohannis, candidatul ACL în alegerile prezidenţiale.

Despre acesta, Sturzu spune că propune ‘un program fantezist’ şi că va lăsa o gaură de 6,5 miliarde de euro în bugetul de stat, ‘gaură ce va fi acoperită cel mai probabil prin tăieri de pensii şi salarii, dacă nu prin creşterea unor taxe şi impozite’.