ALEGERILE PREZIDENŢIALE. Klaus Iohannis: Primarii care au plecat din ACL nu vor mai fi primiţi înapoi

Cei aproximativ 350 de primari care au plecat din Alianţa Creştin Liberală nu vor mai fi primiţi înapoi, a declarat, marţi, preşedintele PNL, Klaus Iohannis, transmite Agerpres.

21 oct. 2014, 20:52
ALEGERILE PREZIDENŢIALE. Klaus Iohannis: Primarii care au plecat din ACL nu vor mai fi primiţi înapoi

Candidatul ACL la prezidenţiale a precizat însă că majoritatea primarilor au rămas în PNL şi PDL şi nu au cedat tentaţiilor, presiunilor şi promisiunilor.

‘Cei care nu au plecat sunt mai mulţi, oameni serioşi care au rezistat. Au fost tentaţii şi promisiuni, or fi fost şi şantajaţi unii, o să vedem asta mai târziu. Din 1.500 primari, majoritatea au decis că locul lor este în ACL. Îmi exprim respectul pentru ei şi le mulţumesc. Celorlalţi le spun că sunt slabi, au cedat la promisiuni, presiuni, poveşti. Bine că s-au dus pentru că intrăm într-o luptă foarte grea. Ne-am curăţat înainte de primul tur de scrutin. Dacă rămâneau la noi, fiecare era un potenţial trădător. Dacă s-au hotărât să cedeze la partidul lor pentru puţin, acolo să rămână. Ei nu vor mai avea multă politică în faţă. La alegerile locale credeţi că PSD îi va pune pe aceşti trădători să candideze? Aceşti trădători vor fi scoşi din politică’, a declarat Klaus Iohannis, marţi seara, într-o emisiune la Realitatea TV.

Liderul PNL a adăugat că va propune schimbarea legislaţiei pentru alegerea Parlamentului.

‘Avem nevoie de un Parlament mai mic şi mai bun, bicameral, dar cu oameni serioşi. Vom discuta cu partidele cât de mare să fie Parlamentul dar trebuie să fie oameni serioşi. Trădătorii şi migratorii nu vor mai avea loc în el. De parlamentarii care au plecat nu mai avem nevoie de ei. Iar aleşii locali o să-i scoată, o să-i debaraseze cei la care s-au dus’, a declarat candidatul ACL la alegerile prezidenţiale.