Aleksander Ceferin, un nou mandat la preşedinţia UEFA

Slovenul Aleksander Ceferin şi-a asigurat un nou mandat la preşedinţia UEFA, fiind singurul candidat la alegerile care vor avea loc în februarie 2019, a anunţat, joi, forul continental.

RomaniaTV.net
08 nov. 2018, 12:32
Aleksander Ceferin, un nou mandat la preşedinţia UEFA

La Congresul UEFA de la Roma, din 7 februarie 2019, vor mai fi aleşi un vicepreşedinte al FIFA (candidat Csányi Sandor din Ungaria), un vicepreşedinte FIFA din partea federaţiilor britanice (candidaţi Clarke Greg din Anglia şi Martin David din Irlanda de Nord), un membru al Comitetului Executiv al FIFA, cu un mandat de patru ani (candidat Grindel Reinhard din Germanyia, şi alţi doi membri cu un mandat de doi ani (Gomes Fernando din Portugalia şi Koumas Georgios din Cipru).

De asemenea, vor fi aleşi opt membri ai Comitetului Executiv al UEFA, data limită pentru depunearea candidaturilor fiind 7 decembrie.

Aleksander Ceferin, în vârstă de 51 de ani, fost preşedinte al Federaţiei Slovene de Fotbal, a fost ales în septembrie 2016 la conducerea UEFA, pentru un mandat de doi ani şi jumătate, după ce francezului Michel Platini a demisionat în urma scandalului de corupţie.

Viitorul mandat al lui Ceferin la preşedinţia UEFA va fi de patru ani (2019-2023).