Furtunile au făcut ravagii în toată ţara. Acoperişuri smulse, copaci doborâţi de vijelie şi culturi compromise de grindină VIDEO

După aproape 40 de zile de secetă, ploile și furtunile au făcut ravagii. În mai multe localități din țară a plouat cu gheață, iar mai mulți copaci au fost doborâți de vântul puternic. Meteorologii anunţă că vremea se va schimba radical în următoarele ore.

06 mai 2018, 06:11

Furtunile violente au făcut ravagii în mai multe județe din țară. În Prahova a plouat torențial și a căzut și grindina. Bucățile de gheață au distrus aproape toate plantele. La fel s-a întâmplat și în județele Timiș și Maramureș. În doar câteva minute, curțile oamenilor au fost acoperite de un strat gros de gheață.

PROGNOZA METEO: Vreme instabilă toată săptămâna, cu reprize de furtuni violente. Ploile vin şi la Bucureşti

Aproape 1.500 de familii din judeţul Mureş au rămas, duminică, fără energie electrică, în urma unor avarii produse de vântul puternic, mai multe echipe ale distribuitorului fiind pe teren pentru remedierea defecţiunilor.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Mureş, maior Cristian Virag, a transmis că aproape 1.500 de gospodării au rămas, duminică, fără energie electrică, inspectoratul fiind informat de defecţiuni de distribuitorul de energie electrică.

”În urma vântului puternic au rămas nealimentaţi cu energie electrică 879 de consumatori în oraşul Luduş şi 571 consumatori în localităţile Cheţani şi Hădăreni”, a informat ISU Mureş.

Mai multe echipe ale distribuitorului de energie electrică sunt pe teren pentru a găsi şi remedia defecţiunile cauzate de vântul care a bătut cu putere.

Bucăţi din acoperişul Spitalului din Slatina, smulse de vânt

Bucăţi din acoperişul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina a fost smuls de vânt, duminică, pompierii intervenind cu o autoplatformă pentru a îndepărta tabla care rămăsese desprinsă şi risca să cadă.

Purtătorul de cuvânt al ISU Olt, Alin Băsăşteanu, a declarat că bucăţile de tablă desprinse parţial au fost îndepărtate de pompieri, pentru a nu risca alte accidente. 

„A fost o misiune la Spitalul Slatina, pentru îndepărtarea unor elemente de acoperiş care riscau să cadă. S-a acţionat cu autoplatforma pentru intervenţie şi salvare de la înălţime din cadrul Detaşamentului Slatina şi au fost îndepărtată tabla desprinsă parţial de pe acoperiş, pe circa cinci metri pătraţi”, a spus Băsăşteanu.

Managerul Spitalului Slatina, Cătălin Rotea, a declarat că pagubele produse nu sunt foarte mari.

În Iaomița și în Capitală, vântul puternic a pus la pământ mai mulți copaci, iar traficul rutier a fost blocat zeci de minute.

Rupere de nori în Piteşti. Dintr-o dată cerul s-a întunecat şi stropi mari de ploaie au început să cadă. În unele zone din oraş a plouat chiar şi cu grindină. Canalizarea n-a făcut faţă, unele străzi au fost inundate.

Rupere de nori în Piteşti. Dintr-o dată cerul s-a întunecat şi stropi mari de ploaie au început să cadă. În unele zone din oraş a plouat chiar şi cu grindină. Canalizarea n-a făcut faţă, unele străzi au fost inundate.