Alertă cu virusul ucigaş: O fetiţă din Mali infectată cu Ebola ar fi putut contamina 141 de persoane

O fetiţă de doi ani infectată cu virusul Ebola în Mali ar fi putut veni în contact cu 141 de persoane, dintre care 57 sunt căutate, potrivit unor experţi medicali care sunt preocupaţi că boala ar putea să se extindă în Mali şi dincolo de această ţară, relatează Reuters, citată de Agerpres.

31 oct. 2014, 20:02
Alertă cu virusul ucigaş: O fetiţă din Mali infectată cu Ebola ar fi putut contamina 141 de persoane

Două persoane cunoscute că au venit în contact cu fetiţa au fost suspectate că au luat boala, potrivit unei prezentări făcute de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/ şi Centrele pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor.

Una dintre cele două persoane nu a fost testată şi în cazul celeilalte persoane nu este încă nici un rezultat. Testele pentru alte trei cazuri suspecte au avut rezultate negative.

Citeşte şi O femeie din Nigeria suspectată de Ebola a provocat panică pe aeroportul din Istanbul

Cazul fetiţei infectate face ca Mali să devină a şasea ţară din Africa de Vest afectată de cea mai gravă epidemie de Ebola, care a ucis până în prezent cel puţin 4.920 de persoane, potrivit OMS.

În Guineea, unde a izbucnit epidemia, un studiu ONU a arătat că boala a cauzat o scădere a dezvoltării economice de la 4,5 % la 2,4 %, ceea ce a determinat guvernul din această ţară să revizuiască bugetul pentru următoarele luni.