Prăpăd la Cluj după o furtună de o oră VIDEO

În mai multe judeţe din ţară ploile au făcut prăpăd. A plouat torenţial şi a căzut grindina, iar vântul a bătut cu putere.

24 mai 2016, 13:09
Prăpăd la Cluj după o furtună de o oră VIDEO

Precipitații puternice, mai ales sub formă de grindină, s-au înregistrat, marți, începând cu ora 14.00, în municipiul Cluj-Napoca și în zonele limitrofe.

Diametrul boabelor de grindină a ajuns până la câțiva centimetri, iar apa s-a revărsat pe străzi și în pivnițele oamenilor.Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Cluj, Andrei Biriș, a declarat pentru AGERPRES că instituția pe care o reprezintă a primit numeroase apeluri telefonice de la populație, dar că încă nu există o evaluare a situației din teren.

„Deocamdată sunt apeluri punctuale. Din câte știm, nu este nici o persoană rănită; lumea este agitată și am avut mai multe apeluri din diverse locuri din oraș. Oamenii solicită scoaterea apei din subsol sau de la nivel parterului”, a spus Andrei Biriș. El a menționat că cele mai multe apeluri primite până acum sunt din Cluj-Napoca și din comuna învecinată Florești.  „Avem echipaje care sunt deja în teren și încercăm să le direcționăm unde e mai mare nevoie”, a adăugat reprezentantul ISU Cluj. 

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, marţi, o atenţionare nowcasting cod galben de furtuni, valabilă în mai multe zone din ţară.

Totodată, luni, ANM a emis o atenționare Cod Galben de vreme instabilă și ploi însemnate cantitativ, valabilă începând de marți după-amiază, în 35 de județe, dar și în zone din Muntenia, inclusiv în București.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 24 mai, ora 15,00 — 25 mai, ora 21,00, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată în cea mai mare parte a țării. Astfel, se vor înregistra averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua aspect de vijelie și pe arii restrânse grindină.

În Moldova, Dobrogea, Transilvania, Maramureș, nordul și estul Munteniei, precum și în zona de munte, cantitățile de apă vor depăși local 20 — 25 l/mp și izolat, cu precădere în Carpații Orientali, 50 — 70 l/mp.

Citeşte şi COD GALBEN de ploi torenţiale, vijelii şi grindină în aproape toată ţara. Este vizat şi Bucureştiul