Alertă de la meteorologi! Un val de aer polar cuprinde România

Vremea va fi deosebit de rece în weekend şi la începutul săptămânii viitoare, cu valori termice negative atât minime, cât şi maxime, la nivelul întregii ţări. Luni şi marţi, va începe chiar să ningă şi se va depune un strat gros de zăpadă.

24 feb. 2018, 06:42
Alertă de la meteorologi! Un val de aer polar cuprinde România

Potrivit meteorologului de serviciu al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Dinu Mărăşoiu, în acest weekend vremea se va răci considerabil. În cursul zilei de sâmbătă, temperaturile maxime se vor încadra între -6 grade, în nordul Moldovei, şi 7 grade în Banat şi Oltenia.

Prognoza meteo pe două săptămâni. Cum va fi vremea de 1 Martie

„Ulterior, în noaptea de sâmbătă spre duminică, vorbim despre alte temperaturi, cu minime de sub -10 grade, chiar şi de -15 grade, pentru partea de nord şi de centru a ţării. În restul ţării, vor predomina valorile negative. Duminică va fi o vreme deosebit de rece pentru sfârşitul lunii februarie, cu temperaturi maxime în general între -12 şi -4 grade, mai ales în partea nordică şi în estul Transilvaniei. Minimele din noaptea de duminică spre luni continuă să scadă şi se vor situa între -15 şi -5 grade, chiar spre minus 20 de grade, în nordul Moldovei şi în depresiunile din estul Transilvaniei”, a precizat Mărăşoiu.

Şi în Bucureşti vremea va avea o evoluţie asemănătoare. În noaptea de sâmbătă spre duminică, se vor înregistra minime cuprinse între -7 şi -5 grade. În plus, maxima de duminică rămâne foarte apropiată de aceste minime, respectiv între -5 şi -4 grade.

În noaptea de duminică spre luni, în Capitală va fi ger, iar valorile termice vor ajunge spre -11 grade Celsius.

În privinţa precipitaţiilor, meteorologul ANM a menţionat că se întrevăd doar câteva fulguieli sâmbătă seară, la nivelul Bucureştiului.

Prognoza meteo a primăverii. Cum va fi vremea în martie, aprilie şi mai

Luni şi marţi, vremea va fi în continuare deosebit de rece pentru această dată, geroasă îndeosebi dimineața şi noaptea în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi noros și va ninge în toate regiunile. Vântul va avea intensificări la munte, în sudul și sud-estul țării și pe arii mai restrânse în rest, temporar viscolind ninsoarea și spulberând zăpada. Temperaturile maxime se vor încadra în general între -12 și -2 grade, cu cele mai coborâte valori în nordul Moldovei și în depresiunile din estul Transilvaniei, iar cele minime între -16 și -2 grade, mai scăzute în special în estul Transilvaniei.