ALERTĂ de poluare în Franţa: Parisul impune circulaţia alternativă VIDEO

Alerta de poluare continuă la Partis, pentru a cincea zi consecutiv. Persoanele în vârstă şi cele cu probleme de inimă sau la plămâni sunt sfătuite să nu iasă din casă. Într-o încercare de a reduce numărul de maşini de pe străzi, transportul public este gratuit în acest weekend, în capitala Franţei. Luni vor circula numai maşinile cu numere de înmatriculare impare.

22 mart. 2015, 07:41
ALERTĂ de poluare în Franţa: Parisul impune circulaţia alternativă VIDEO

Un nor toxic învăluie de aproape o săptămână Parisul. Autorităţile au sfătuit bătrânii şi astmaticii să rămână în case, cu geamurile închise, potrivit România TV. Şi persoanele sănătoase pot avea de suferit, iar simptomele includ iritaţii ale ochilor sau ale căilor respiratorii.

Ştim că va creşte numărul infarcturilor, accidentelor vasculare cerebrale, problemelor respiratorii„, a precizat medicul Alexandre Feltz.

Într-o încercare disperată de a determina oamenii să renunţe la maşini, pentru a reduce emisiile de gaze cu efect de seră, autorităţile din Paris oferă în acest weekend transport public gratuit. Costul acestui proiect se ridică la circa şase milioane de euro.

În plus, de săptămâna viitoare vor fi impuse restricţii de circulaţie. Astfel, luni vor circula numai maşinile cu numere de înmatriculare impare. Această măsură a fost luată ultima dată în 1997.

Un nor de aer poluat format asupra unor fabrici din Olanda și Belgia a fost împins de vânt către Franţa. Când norul a ajuns deasupra Hexagonului, vântul s-a oprit.

CITEŞTE ŞI: Alertă: Marea Britanie, acoperită de un nor toxic periculos