ALERTĂ de PROPORŢII. Anul 2015, cel mai CĂLDUROS din ISTORIE

Meteorologii anunţă fenomene extreme pentru anul 2015. Potrivit acestora, anul viitor va fi cel mai călduros an din istorie, informează România TV.

19 dec. 2014, 13:04
ALERTĂ de PROPORŢII. Anul 2015, cel mai CĂLDUROS din ISTORIE

Meteorologii englezi au estimat că anul 2015 va fi cel mai călduros an din istorie.

Această concluzie este rezultatul modelelor climatologice şi până la urmă o continuare firească a ceea ce se aştepta şi ce s-a întâmplat în acest an, pentru că am aşteptat să se activeze fenomenul „el nino” care ştim că favorizează ani calzi. Chiar dacă nu s-a activat, apele Oceanului Pacific tropical au temperaturi foarte ridicate, ceea ce este un semnal că se poate activa acest fenomen în prima parte a anului 2015. Pe de altă parte, se ia în considerare încălzirea din zona arctică şi creşterea concentraţiei gazelor cu efect de seră. Este consecinţa unei combinări de factori de origine naturală, fenomenul „el nino”, cu contribuţia oamenilor, creşterea concentraţiei gazelor cu efect de seră„, a declarat, la România TV, Florinela Georgescu, director executiv ANM.

Citeşte şi PROGNOZA METEO PE TREI LUNI: Cum va fi vremea de Crăciun şi Revelion

Astfel, se detaşează atât la nivelul ţării noastre, cât şi în celelalte zone de pe glob, această alternanţă a perioadelor în care vremea are aspecte extreme, fie că este vorba despre perioade cu temperaturi mult mai ridicate decât ar fi normal, atât în sezonul cald, cât şi în sezonul rece, fie că vorbim de perioade în care se instalează seceta. Pe de altă parte, în general, frecvenţa fenomenelor extreme este una din ce în ce mai ridicată.

Citeşte şi PROGNOZA METEO pe trei zile