Alertă de securitate în Spania: Gara Atocha din Madrid, evacuată. Circulaţia trenurilor de mare viteză AVE a fost întreruptă

Circulaţia trenurilor de mare viteză AVE a fost întreruptă miercuri dimineaţa în gara Barcelona Sants la cererea Mossos d'Esquadra, poliţia din provincia spaniolă Catalonia, care a activat dispozitivul TEDAX, echipă însărcinată cu dezactivarea dispozitivelor explozive, relatează publicaţia La Vanguardia, citată de Agerpres. de asemenea, Gara Atocha din Madrid a fost evacuată miercuri, cu puţin înainte de ora locală 10:00, la ordinul poliţiei, iar toate garniturile care se îndreptau către această gară au fost oprite înainte de a ajunge la destinaţie.

RomaniaTV.net
07 nov. 2018, 09:09
Alertă de securitate în Spania: Gara Atocha din Madrid, evacuată. Circulaţia trenurilor de mare viteză AVE a fost întreruptă

Gara Atocha din centrul capitalei Spaniei, Madrid, a fost evacuată miercuri, cu puţin înainte de ora locală 10:00, la ordinul poliţiei, a anunţat societatea naţională de exploatare a căilor ferate spaniole Renfe, potrivit Agerpres. Totodată, reţeaua de trenuri regionale din Madrid a comunicat pe Twitter că garniturile care se îndreptau către această gară au fost oprite înainte de a ajunge la destinaţie.

Compania spaniolă nu a precizat care au fost motivele evacuării, însă demersul intervine după o alertă de securitate la gara Sants din Barcelona, unde ar fi fost detectat un posibil dispozitiv exploziv într-o geantă.

„Facem verificări pe liniile de tren de mare viteză în gara Sants, respectând protocoale de securitate”, a informat poliţia autonomă catalană pe Twitter.

Potrivit La Vanguardia, care citează persoane aflate în trenuri şi care au postat mesaje pe reţelele sociale, poliţia efectua controale ale bagajelor tuturor pasagerilor. În plus, au fost evacuate două trenuri staţionate pe liniile 3 şi 4 în gara Sants, au anunţat Mossos.

Circulaţia trenurilor a fost reluată începând cu ora locală 9:00, a informat Adif, însă Mossos au continuat operaţiunile.

Poliţia catalană a primit un avertisment din partea serviciilor de securitate ale Adif cu privire la posibila existenţă a unui dispozitiv exploziv într-un bagaj. Potrivit Ser Catalunya, agenţii de securitate ar fi detectat o grenadă de mână.

”Am primit o notificare în jurul orei 8:00. Cu ajutorul unui scaner, securitatea Adif a detectat un obiect având forma unui posibil dispozitiv exploziv în interiorul unei genţi. Continuăm să facem verificări”, a scris poliţia catalană pe Twitter.