Alertă în Asia: Opţiunea militară trebuie să fie menţinută în cazul Coreei de Nord

Opţiunea militară trebuie să fie menţinută în cazul soluţionării crizei privind programul nuclear al Coreei de Nord, a declarat luni ministrul britanic de Externe, Boris Johnson, care a adăugat că nimeni nu ar vrea să apeleze la această variantă, relatează site-ul The Independent.

23 oct. 2017, 11:11
Alertă în Asia: Opţiunea militară trebuie să fie menţinută în cazul Coreei de Nord

„Este datoria oricărui preşedinte al Statelor Unite, având în vedere ameninţarea cu care se poate confrunta ţara sa din partea Coreei de Nord cu arme nucleare, să exploreze aceste opţiuni militare şi să le menţină disponibile. Nu cred că doreşte cineva o soluţie militară la această problemă şi ştiu că mulţi dintre cei care au studiat această chestiune văd cu greu un deznodământ al soluţiei militare. Dar posibilitatea trebuie să rămână, la nivel teoretic”, a spus Johnson.

Ministrul britanic de Externe consideră Donald Trump a fost obligat să pregătească un răspuns la ameninţările continue din partea Phenianului.

„Acest ritm sporit al testelor nucleare, combinat cu izbucniri de beligeranţă verbală, care au trezit acele temeri uitate privind atacuri nucleare. Publicul poate fi înţeles pentru că începe cu adevărat să se întrebe dacă sabia nucleară a lui Damocles este din nou deasupra capului rasei umane tremurânde. Kim (Jong-Un) şi restul lumii trebuie să înţeleagă că orice preşedinte al Statelor Unite trebuie să pregătească toate opţiunile atunci când analizează un regim condus de un bărbat care nu numai că ameninţă să reducă New York-ul la cenuşă, dar care se află pe punctul de a dobândi puterea de a pune în practică ameninţările”, a mai spus Johnson.

Duminică, Donald Trump a anunţat că Statele Unite sunt pregătite pentru a răspunde ameninţărilor venite dinspre Coreea de Nord.