Alertă în Germania: O femeie cu simptome de EBOLA a ajuns la spital

Serviciile de urgenţă din Berlin au izolat un centru pentru locuri de muncă şi au transportat la spital o femeie care prezenta simptome de îmbolnăvire cu Ebola, informează marţi presa germană, care citează angajaţi de pe ambulanţă, relatează Reuters şi Xinhua.

19 aug. 2014, 13:58
Alertă în Germania: O femeie cu simptome de EBOLA a ajuns la spital

Pentru moment nu există nicio informaţie oficială în legătură cu identitatea femeii sau starea sa de sănătate, nici dacă aceasta a călătorit în una dintre ţările afectate de Ebola din Africa de Vest. Reporterii Reuters aflaţi la faţa locului au afirmat că alte persoane de la centrul pentru locuri muncă au primit permisiunea să plece.

Citeşte şi Virusul Ebola păcăleşte sistemul de apărare al organismului. Vezi ce spun cercetătorii

În decurs de cinci luni, epidemia de Ebola, cea mai gravă de la apariţia acestei febre hemoragice extrem de contagioase în 1976, s-a soldat cu 1.229 de morţi, potrivit celui mai recent bilanţ al OMS, care cuprinde date până în 16 august: 466 în Liberia, 394 în Guineea, 365 în Sierra Leone şi patru în Nigeria.

Citeşte şi Nou bilanţ OMS: Epidemia de Ebola s-a soldat cu 1.229 de morţi

La 8 august, OMS a decretat epidemia de febră hemoragică Ebola urgenţă de sănătate publică mondială şi a recomandat măsuri excepţionale în ţările afectate.