Alertă în Japonia! Un vulcan aflat în apropierea centralei nucleare de la Sendai a erupt VIDEO

Vulcanul Sakurajima, situat la numai 50 de kilometri de centrala nucleară din Sendai, a erupt. Agenția Meteorologică din Japonia a anunțat că a emis cod portocaliu.

05 feb. 2016, 10:44
Alertă în Japonia! Un vulcan aflat în apropierea centralei nucleare de la Sendai a erupt  VIDEO

Vulcanul Sajurajima, din insula Kyushu, a erupt spectaculos. Locuitorii din această zonă au fost evacuaţi însă de anul trecut, după ce Agenţia Meteorologică din Japonia a anunţat că există un risc crescut de erupție a vulcanului Sakurajima

Vulcanul se află la aproximativ 50 de kilometri de centrala nucleară de la Sendai, care a fost repornită anul trecut, pe 11 august.

A fost primul reactor nuclear repornit în Japonia din 2013, când s-au oprit toate instalațiile de acest gen. Totodată, este primul reactor adaptat noilor norme de siguranță instituite în arhipelagul nipon după dezastrul din 2011 de la centrala Fuklushima.

În acest moment, nu este clar dacă erupţia a afectat în vreun fel funcționarea normală a acestei instalații.

Activitatea vulcanică din Japonia a crescut în ultima vreme ca urmare a violentului cutremur din martie 2011 din regiunea Tohoku, din nordul țării, susțin unii experți.

Situată pe așa-numitul ‘cerc de foc al Pacificului’, Japonia are peste o sută de vulcani activi, precizează Reuters, amintind că în 2014, Muntele Ontake, din centrul arhipelagului, a erupt în mod neașteptat și a omorât 63 de oameni, provocând cel mai mare dezastru vulcanic din ultimii 90 de ani din această țară.