ALERTĂ în Statele Unite: EBOLA a ajuns pe CONTINENTUL AMERICAN

SUA sunt în stare de alertă după semnalarea primului caz de contaminare cu virusul Ebola. Primul pacient identificat este un bărbat care s-a întors de curând din Liberia şi credea că are gripă. Timp de mai multe zile s-a plimbat nestingherit, punând în pericol vieţile celor din jur.

01 oct. 2014, 14:07
ALERTĂ în Statele Unite: EBOLA a ajuns pe CONTINENTUL AMERICAN

Bărbatul, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, s-a întors din Liberia în urmă cu două săptămâni, ca să viziteze nişte rude. La acel moment, el nu prezenta niciun simptom, spun medicii americani, potrivit România TV.

„După patru, cinci zile, pe 24 septembrie, a început să dezvolte simptome, pe 26 a cerut ajutorul medicilor, iar pe 28 a fost internat într-un spital din Texas şi a fost izolat”, a declarat  Thomas Frieden, directorul Centrului pentru Controlul şi Prevenţia Bolilor. „N-am nicio îndoială că vom ţine sub control acest caz de Ebola, astfel încât (virusul – n.r.) să nu se răspândească în această ţară”, a mai spus specialistul american.

Citeşte şi Ţara în care localnicii susţin că două femei au ÎNVIAT, după ce au fost ucise de EBOLA

Experţii spun că oamenii care au zburat în acelaşi avion cu pacientul infectat nu sunt în pericol, însă nu este exclus ca apropiaţii acestuia să fi fost expuşi virusului ucigaş. Tocmai de aceea, aceştia vor fi atent supravegheaţi în următoarele 3 săptămâni.

Citeşte şi Alertă în GRECIA: Un bărbat venit din NIGERIA a fost internat în spital, cu SIMPTOME de EBOLA

Acesta este primul pacient diagnosticat cu Ebola în afara Africii. Până acum, virusul a provocat moartea a peste 3.100 de persoane în vestul Africii, iar peste jumătate dintre acestea provenea din Liberia, ţara cea mai afectată de epidemie. În contextul epidemiei de Ebola din Africa de Vest, Statele Unite au anunţat că trimit 1.400 de militari pentru a lupta împotriva virusului ucigaş în Liberia.