Alertă: Autorităţile atrag atenţia că SĂPUNURILE ANTIBACTERIENE sunt TOXICE pentru oameni

Autoritatea americană de reglementare din sectorul de sănătate a avertizat că substanțele chimice antibacteriene din săpunuri şi geluri de duş pot prezenta riscuri pentru sănătate.

RomaniaTV.net
17 dec. 2013, 09:05
Alertă: Autorităţile atrag atenţia că SĂPUNURILE ANTIBACTERIENE sunt TOXICE pentru oameni

Food and Drug Administration (FDA) a solicitat o revizuire de siguranță a produselor antibacteriene.

FDA a propus o regulă care solicită producătorilor să dovedească faptul că săpunurile antibacteriene sunt mai sigure și mai eficiente împotriva infecției decât apa și săpunurile obişnuite.

Citeşte şi Medic: NU ESTE SĂNĂTOS să faci duş în fiecare zi. Vezi EXPLICAŢIA

Studii recente indică faptul că un ingredient din produsele antibacteriene ar putea provoca dezechilibre la nivel hormonal și ar putea creşte rezistenţa la antibiotice.

Producătorii au primit termen până la sfârșitul anului 2014 să depună rezultatele studiilor clinice cu privire la săpunurile antibacteriene, a declarat FDA . Noile reglementări vor fi finalizate în 2016, potrivit BBC.

„Noi date sugerează că riscurile asociate cu utilizarea pe termen lung a sapunurilor antibacteriene pot depăşi beneficiile”, a declarat Colleen Rogers, un microbiolog FDA.

Anumite ingrediente din astfel de produse – cum ar fi triclosan, în săpunurile lichide, și triclocarban, în săpunurile solide – pot contribui la rezistența bacteriilor la antibiotice, a adăugat acesta.

Astfel de produse pot avea, de asemenea, „efecte neanticipate la nivel hormonal”.

„Pentru că atât de mulți consumatori le folosesc, FDA este de părere că ar trebui să se demonstreze în mod clar beneficiile pentru a echilibra orice riscuri potențiale”, se arată în comunicatul FDA.

Citeşte şi Ce trebuie să ştii despre TRANSPIRAŢIA EXCESIVĂ şi ANTIPERSPIRANT. Sfaturi de la dermatolog