ALERTĂ în SUA. Atac armat la Universitatea de stat din Ohio. 8 persoane sunt rănite. Suspectul a fost ucis VIDEO

Universitatea de stat din statul american Ohio a fost închisă luni după ce un individ înarmat a intrat în campus, a anunțat conducerea universității pe Twitter. Bărbatul a rănit nouă persoane, înainte de a fi ucis de poliţişti.

RomaniaTV.net
28 nov. 2016, 16:04
ALERTĂ în SUA. Atac armat la Universitatea de stat din Ohio. 8 persoane sunt rănite. Suspectul a fost ucis VIDEO

UPDATE. Autorul atacului de luni, soldat cu nouă răniți, de la o universitate din Ohio (SUA), ar fi un tânăr de origine somaleză.

Bărbatul a rănit nouă persoane cu o mașină și un cuțit de măcelar, înainte de a fi ucis de poliție, care nu îndepărtează nicio pistă privind mobilul acțiunii, inclusiv pe cea teroristă. Iniţial s-a spus că în campus s-ar fi auzit împuşcături, dar probabil a fost vorba despre focurile de armă trase de echipele de intervenţie.

„Spre ora 9,52 (ora locală, 15,52 GMT), un bărbat suspect a luat un viraj cu mașina (…) și a lovit trecătorii. El a ieșit din vehicul și a folosit un cuțit de măcelar începând să înjunghie oamenii”, a spus Craig Stone, șeful poliției universității, în cadrul unei conferințe de presă. Un polițist venit în ajutor l-a ucis pe suspect, a arătat președintele instituției, Michael Drake.

Nicio pistă nu este exclusă de poliţia din Columbus. Întrebată dacă este vorba de un act „terorist”, şefa poliţiei municipale a răspuns că se studiază inclusiv această posibilitate, notând că un bărbat a mai atacat cu cuțitul, într-un alt oraș, în acest an.

UPDATE. Un reprezentant al poliţiei a declarat că zona a fost securizată şi că s-a stabilit că autorul atacului, care a fost ucis, nu a avut complici. Cursurile la Universitate de Stat au fost însă suspendate.

UPDATE. Autorităţile locale au anunţat că un suspect a fost ucis în timpul operaţiunii în forţă a foţelor armate, dar sfătuiesc localnicii să rămână în locuri sigure pentru că există suspiciuni că ar fi vorba despre mai mulţi atacatori.

UPDATE. Cel puţin patru dintre cei opt răniţi au fost internaţi, dar niciunul nu are răni care să-i pună viaţa în pericol.

„Un bărbat înarmat se află în campus. Fugiți, ascundeți-vă, luptați!” au afirmat serviciile de urgență ale univeristății. „Încercați să vă adăpostiți în nordul campusului”.

Conform CNN, Departamentul Pompierilor din localitatea Columbus, unde se află campusul, a anunțat că cel puțin opt persoane au fost transportate la spital. „Am auzit o mulţime de sirene. Eram la curs şi toată lumea a primit un mesaj de alertă în acelaşi timp”, a decarat un student. Unii susţin că au auzit focuri de armă.

Universitatea de Stat din Columbus, Ohio, este una dintre cele mai mari din Statee Unite, având peste 65.000 de studenţi.