Un oficial din Guvernul SUA confirmă informaţiile potrivit cărora ISIS pregăteşte un atentat similar cu cel din 11 septembrie

Secretarul general al Homeland Security, Elaine Duke, a confirmat că există informații conform cărora ISIS pregăteşte un atentat similar cu cel din 11 septembrie. 

RomaniaTV.net
26 oct. 2017, 10:08
Un oficial din Guvernul SUA confirmă informaţiile potrivit cărora ISIS pregăteşte un atentat similar cu cel din 11 septembrie

Oficialul Guvernului SUA, Elaine Duke, a declarat că Statul Islamic, dar şi alte organizaţii teroriste pregătesc un atentat în care să deturneze avioane cu pasageri.

Organizațiile teroriste, fie că este vorba despre ISIS sau altele, vor să provoace explozii mari, așa cum s-a întâmplat pe 11 septembrie 2001. Vor să doboare avioane, informațiile sunt clare în ceea ce privește aceste detalii”, a declarat secretarul general al Homeland Security.

Măsurile de securitate vor fi mult mai stricte în următoarea perioadă, iar acestea ar putea include scurte interviuri luate pasagerilor care vor să se îmbarce în aeronave. Elaine Duke atrage atenţia că nu sunt excluse nici atacurile teroriste cu dube.

„Un atac cu duba, atacurile cu arme albe, toate acestea întrerup ritmul normal al societății în care trăim. Însă plănuirea unor astfel de atacuri nu înseamnă că au renunțat la un complot care să implice un avion comercial. Laptopurile sunt cea mai mare amenințare la bordul aeronavelor. Nu vom fi niciodată în siguranță știind că acestea sunt încă acceptate în avioane” , a precizat oficialul.