Atac în Tunisia: Cel puţin 22 persoane ucise în Muzeului Bardo. Atacatorii, lichidaţi-UPDATE VIDEO

22 de persoane, majoritatea turiști, au fost ucise în atacul asupra clădirii Parlamentului din Tunis, iar alți turiști au fost ținuți ostatici într-un muzeu situat în imediata apropiere a sediului legislativului, a anunțat miercuri o oficialitate guvernamentală tunisiană, citată de Reuters.

18 mart. 2015, 12:51
Atac în Tunisia: Cel puţin 22 persoane ucise în Muzeului Bardo. Atacatorii, lichidaţi-UPDATE VIDEO

UPDATE: 42 de persoane au fost rănite, printre care italieni, francezi, belgieni și un rus.

UPDATE: Douăzeci de turiști străini și doi tunisieni au fost uciși în atacul comis miercuri la Muzeul Bardo din Tunis, a făcut cunoscut un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne, Mohamed Ali Aroui. Din cei 22 de morți, 20 sunt sunt  turiști sud-africani, francezi, polonezi și italieni”, a declarat purtătorul de cuvânt, fără să precizeze numărul de morți pe fiecare naționalitate. Autoritățile tunisiene au amintit pentru prima dată despre prezența unuia sau mai multor cetățeni francezi printre victime. Autoritățile de la Paris au prezentat un bilanț cu șase francezi răniți și nu au confirmat decesul niciunei persoane cu cetățenie franceză.

Ambasada Franței la Tunis a anunțat că verifică informațiile purtătorului de cuvânt tunisian.

UPDATE:  Cel putin 19 persoane au fost ucise in atacul armat de la Muzeul Bardo, situat in apropierea Parlamentului tunisian. Numeroşi turişti din tari europene au fost ţinuti ostatici, printre ei fiind cetăţeni britanici, italieni, francezi şi spanioli.

UPDATE: Situația de criză de la Muzeul Bardo din Tunis, unde mai mulți indivizi au ucis miercuri opt persoane, s-a încheiat prin uciderea a doi atacatori de către forțele de securitate și cu eliberarea tuturor ostaticilor. În schimbul de focuri și-a pierdut viața și un polițist.

UPDATE: Purtatorul de cuvânt al Ministerului de Interne a declarat că doi sau mai mulţi militanti s-au ascuns în interiorul muzeului şi sunt înconjuraţi de forţele de ordine.

UPDATE: Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Mohammed Ali Aroui, a confirmat ca toţi turiştii luaţi ostatici sunt în siguranţă şi au fost evacuaţi din Muzeul Bardo.

UPDATE: Ministerul Afacerilor Externe: Ambasadorul României la Tunis se află în cladirea Parlamentului, aflată în apropiere de muzeu. Momentan nu există informaţii care să ateste că în interiorul muzeului s-ar afla şi cetăţeni români.

Cel puțin opt turiști, șapte străini și un tunisian, au fost uciși într-un atac comis miercuri asupra Muzeului Bardo din Tunis, iar alți turiști au fost ținuți ostatici în aceeași clădire, relatează agențiile internaționale de presă.

Potrivit AFP, atacul a fost comis de cel puțin doi bărbați înarmați cu pistoale-mitralieră Kalașnikov, care ar fi luat mai mulți ostatici din rândul turiștilor.

”Un atac terorist a vizat Muzeul Bardo”, aflat în același complex cu Parlamentul, a afirmat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne tunisian, Mohamed Ali Aroui. El a adăugat că există opt victime, șapte străini și un tunisian.

Trei indivizi înarmați au atacat miercuri clădirea parlamentului tunisian, situată în centrul orașului Tunis, transmit AFP și Reuters, care citează un deputat tunisian prezent la locul incidentului, potrivit Agerpres.

Activitatea comisiilor parlamentare a fost suspendată, iar deputații tunisieni au primit ordinul de a se aduna în sala de plen, potrivit deputatei Monia Brahim, membră a partidului islamist Ennahda.