Alertă la Buckingham. A fost descoperită MUNIŢIE în dulapurile din palat. Un poliţist a fost ARESTAT

Un poliţist însărcinat cu protecţia familiei regale britanice a fost arestat joi după ce a fost descoperită muniţie în dulapuri în perimetrul palatului Buckingham din Londra, a anunţat Scotland Yard, potrivit Agerpres.

23 oct. 2014, 20:46
Alertă la Buckingham. A fost descoperită MUNIŢIE în dulapurile din palat. Un poliţist a fost ARESTAT

Poliţistul, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, a fost arestat după ce alţi ofiţeri din protecţia regală au raportat descoperirea de muniţie în dulapurile lor, a precizat poliţia.

„Poliţistul arestat este interogat pentru suspiciunea de abatere în cadrul activităţii sale şi posesie ilegală de muniţie”, a declarat Scotland Yard într-un comunicat.

„El este în custodie la un comisariat din Londra şi va fi suspendat din funcţie”, a adăugat aceeaşi sursă, fără a oferi alte detalii.

Ofiţerul face parte din unitatea responsabilă pentru protecţia familiei regale, a diplomaţilor şi politicienilor de frunte, dar el nu era însărcinat cu protecţia unei anumite personalităţi.

Citeşte şi Gestul ZGÂRCIT la care a recurs regina Marii Britanii. Vezi de ce este supărată pe ofiţerii poliţiei regale

Săptămâna trecută, poliţia a anunţat o reorganizare a acestei unităţi, invocând „câteva cazuri de comportament prost ce nu vor fi tolerate”.

Patru ofiţeri ai acestei unităţi şi-au pierdut locurile de muncă pentru implicare în afacerea „Plebgate”, care a condus un membru al guvernului, Andrew Mitchell, la demisie anul trecut, aminteşte AFP.

Un poliţist a minţit în mărturia sa în legătură cu altercaţia dintre Andrew Mitchell şi poliţiştii care păzesc poarta de la Downing Street.

Citeşte şi Eşti în cautarea unui job? Familia regală britanică angajează femeie de serviciu

Figură a partidului conservator, Mitchell a fost acuzat că le-a adresat cuvinte grosolane /”fucking plebs”/ celor doi poliţişti care au vrut să-l oprească să iasă pe bicicletă pe poarta principală de la Downing Street, în septembrie 2012 .

Cazul a provocat un scandal politic ce a durat luni de zile şi a condus la condamnarea mai multor poliţişti în justiţie pentru mărturie mincinoasă.