ALERTĂ la Casa Albă: Securitatea preşedintelui Barack Obama, în PERICOL

Secret Service - serviciile care asigură securitatea celui mai puternic om de pe planetă - a arestat doi bărbaţi în incidente separate, succedate la un interval de câteva ore unul de celălalt, la Casa Albă, dezvăluie Daily Mail.

02 mart. 2015, 19:56
ALERTĂ la Casa Albă: Securitatea preşedintelui Barack Obama, în PERICOL

Duminică noaptea, un individ suspect al cărui nume nu a fost făcut public a sărit peste un ţarc de biciclete situat la exteriorul gardului reşedinţei prezidnţiale. Rasterul de biciclete fusese instalat anul trecut după un incident de securitate, când un bărbat înarmat cu un cuţit a sărit gardul Casei Albe.

După câteva ore, la 7:00 dimineaţa, luni, un alt individ a încercat să se strecoare în curtea Casei albe, pe lângă muncitorii constructori plecau. Una dintre gărzile preşedintelui Barack Obama a reuşit să îl opreasă imediat pe intrus şi l-a arestat după o altercaţie.

Cele două incidente de securitate au survenit după aproximativ o lună de la producerea unui alt incident, când o dronă mică, manevrată de un angajat al Guvernului, a aterizat din greşeală pe peluza Casei Albe.

Citeşte şi ALARMĂ de SECURITATE la Casa Albă: Ce s-a găsit în grădina reşedinţei prezidenţiale

Recentele incidentede securitate de la Casa Albă se adaugă pe o listă mai veche de astfel de „breşe” de securitate care au făcut de ruşine serviciile care asigură paza şi protecţia preşedintelui Statelor Unite. Astfel, în septembrie, un veteran care avea asupra lui un cuţit ascuns în pantaloni a sărit gardul Casei Albe şi a reuşit să intre în clădire, ajungâng în Camera de Est (East Room) până când a ost reperat şi prins. În urma acestui grav incident, şefa Secret Service de atunci, Julia Pierson, a demisionat. Noul director al Secret Service este Joseph Clancy.

După 24 de ore de la acel incident, un student a ajuns cu maşina până într-un punct de securitate, de unde a refuzat apoi să plece.Tânărul a fost arestat.

Citeşte şi Securitatea la Casa Albă lasă de dorit: Ce măsuri ia Administraţia prezidenţială

Nu în ultimul rând, în august, un bebeluş s-a strecurat pe poarta Casei Albe în curtea reşedinţei prezidenţiale.

Despre cele două incidente de securitate recente, serviciile de pază şi protecţie ale celui mai puternic om de pe planetă nu au suflat o vorbă. Ancheta asupra acestor două episoade nu s-a încheiat, iar numele suspecţilor nu au fost date publicităţii.