ALERTĂ la graniţa dintre Rusia şi Ucraina. Gestul cu care Moscova a ALARMAT autorităţile de la Kiev

Rusia ar fi trimis la graniţa cu Ucraina o escadrilă de avioane de vânătoare, a declarat miercuri, la Kiev, directorul Centrului de analiză de pe lângă Consiliul de Securitate Naţională şi Apărare al Ucrainei, Vladimir Cepovoi.

26 iun. 2014, 06:04
ALERTĂ la graniţa dintre Rusia şi Ucraina. Gestul cu care Moscova a ALARMAT autorităţile de la Kiev

Rusia a desfăşurat la graniţa cu Ucraina, la baza aeriană din Millerovo, o escadrilă de avioane de vânătoare MiG-29 şi efectuează zboruri de recunoaştere la numai 30 de kilometri de frontieră.

„Avioanele ruseşti efectuează îndeosebi zboruri în zona frontierei cu regiunea Lugansk”, a mai spus oficialul ucrainean, care susţinuse anterior că Rusia a concentrat la graniţa cu Ucraina un număr mare de tancuri, cu însemne de identificare ucrainene, posibil în scopuri de provocare.

Aceste noi informaţii privind mobilizarea de forţe ruse la frontiera ucraineană intervin în contextul în care camera superioară a parlamentului federal rus (Consiliul Federaţiei) a revocat miercuri rezoluţia care îl autoriza pe preşedintele Vladimir Putin să trimită forţele armatei ruse în Ucraina.

Situaţia rămâne tensionată în sud-estul Ucrainei, unde, în pofida armistiţiului provizoriu decretat unilateral de Kiev la 20 iunie, continuă atacurile de ambele părţi.

Citeşte şi Ucraina MENŢINE unilateral ÎNCETAREA FOCULUI, iar cooperarea NATO-RUSIA se SUSPENDĂ

Preşedintele prooccidental al Ucrainei, Petro Poroşenko, a indicat miercuri seara că rebelii au încălcat de cel puţin 52 de ori armistiţiul decretat de el, ceea ce a dus la moartea a 18 persoane şi rănirea altor 27, într-o teleconferinţă cu preşedintele Franţei, Francois Hollande, cancelarul german Angela Merkel şi liderul de la Kremlin, Vladimir Putin.

Armistiţiul decretat în zona operaţiunii speciale din estul Ucrainei a început la 20 iunie, ora locală 22.00, şi va dura până vineri, 27 iunie, ora locală 10.00.