Alertă la graniţele României: Cetăţenii români şi jurnaliştii, sfătuiţi să părăsească URGENT Crimeea

Ministerul Afacerilor Externe le recomandă cetățenilor români, inclusiv reprezentanților mass-media, să părăsească imediat teritoriul peninsulei Crimeea, pe fondul recentelor evenimente înregistrate în această regiune din Ucraina, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
11 mart. 2014, 17:10
Alertă la graniţele României: Cetăţenii români şi jurnaliştii, sfătuiţi să părăsească URGENT Crimeea

Potrivit unui comunicat al MAE, având în vedere situația din unele regiuni din estul și sudul Ucrainei (Harkov, Donețk, Nikolaiev, Lugansk și Odessa), cetățenii români sunt sfătuiți să evite deplasările pe teritoriul Ucrainei, cu precădere în zonele sus-menționate, dacă acestea nu sunt strict necesare, se arată într-un comunicat pe site-ul instituţiei.

Cetățenii români aflați în situații deosebite se pot adresa Ambasadei României la Kiev la numărul de urgență +38093.625.27.17, Consulatului General al României la Cernăuți la numărul de urgență +38093.270.92.60 și Consulatului General al României la Odessa la numărul de urgență +38095.541.27.88.

MAE le recomandă cetățenilor români să consulte site-ul Ministerului Afacerilor Externe (www.mae.ro), secțiunea Sfaturi/Alerte de călătorie, pentru informații actualizate cu privire la situația din Ucraina ( http://www.mae.ro/travel-alerts/24945).