ALERTĂ la locuinţa lui Fethullah Gulen, urmărit de autorităţile turce. Un intrus înarmat voia să-l asasineze pe cleric

Un agent de securitate a tras un foc de avertisment spre un intrus în curtea casei din Statele Unite a clericului musulman turc Fethullah Gulen, a cărui extrădare este cerută de Administraţia Recep Tayyip Erdogan sub acuzaţia de implicare în complotul militar din 2016.

03 oct. 2018, 19:23
ALERTĂ la locuinţa lui Fethullah Gulen, urmărit de autorităţile turce. Un intrus înarmat voia să-l asasineze pe cleric

Un individ îmbrăcat în negru a intrat în curtea vilei lui Fethullah Gulen din Saylorsburg (Pennsylvania, SUA), anunţă poliţia regională, citată de NBC News. Există suspiciuni că individul era înarmat, a declarat pentru agenţia Reuters un purtător de cuvânt al disidentului turc refugiat în Statele Unite. „A fost tras un singur foc de armă. Persoana a dispărut. Din punctul nostru de vedere, incidentul s-a încheiat”, a declarat Alp Aslandogan, purtătorul de cuvânt al lui Fehtullah Gulen. Disidentul turc se afla în locuinţă în momentul producerii incidentului.

Preşedintele Recep Tayyip Erdogan îl acuză pe Fethullah Gulen de organizarea tentativei de lovitură de stat militară produsă în Turcia în iulie 2016.

Clericul musulman Fethullah Gülen, un fost aliat al preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, este liderul Mişcării Gülen (Hizmet). Gulen s-a stabilit în statul american Pennsylvania după ce a căzut în dizgraţia Ankarei.