Alertă la Londra: UN ROMÂN a pus pe jar poliţia britanică din cauza vehiculului său de turism GALERIE FOTO

O casă mobilă transformată într-un vehicul de turism pentru promovarea Iranului a declanşat alarma de securitate de la Muzeul de Ştiinţă din Londra, când a trecut prin zona acestui obiectiv.

04 aug. 2015, 17:59

Camionul, care este o casă mobilă, este condus de un român. Cristian Ivan are 42 de ani şi a fost fascinat de Iran, când a vizitat această ţară, în 2010. Acum, românul călătoreşte cu camionul de promovare a turismului în Iran, în toată Europa, sub sloganul „Iranul este grozav”, inscripţionat pe laturile vehiculului.  

La Londra însă, a provocat panică după ce a trecut prin perimetrul în care se află Muzeul de Ştiinţă. Poliţia antiteroristă din Londra a intrat în alertă după ce „vehiculul suspect” a fost parcat lângă muzeu. Acesta a fost evacuat imediat şi închis timp de 2 ore pentru investigaţii, informează bbc.com.

Când Ivan parcase camionul în zona muzeului pe care voia să îl viziteze împreună cu soţia şi fiul lor, în parcare erau şi poliţişti, care îl văzuseră pe român că parchează acolo, lângă alte maşi, dar nu li se păruse nimic suspect în acel moment.

După ce Ivan şi familia lui au intrat în muzeu, au fost făcute trei anunţuri, prin care i se cerea poseseorului vehiculului să iasă afară  şi să vină la vehicul. Dar bărbatul şi familia lui nu le-au auzit, deoarece intraseră mai întâi să viziteze obiectivul alăturat – Muzeul de Istorie Naturală. „Fiul meu, Lucas, are 8 ani. Îi plac dinozaurii şi a vrut să viziteze mai întâi Muzeul de Istorie Naturală”, a explicat Ivan. 

Citeşte şi Stradă blocată în centrul Londrei, din cauza unui miliardar care şi-a spălat bolidul de lux VIDEO

„Când ne-am întors la camion, am văzut geamurile sparte şi m-am întrebat cine ar fi putu face aşa ceva, dar mi s-a spus că poliţia le spărsese”, a povestit bărbatul. „Am aflat apoi că poliţia devenise suspicioasă după ce a văzut polăcuţele de înmatriculare cu numere de Germania şi inscripţia ciudată, cu Iranul, pe camion”, a mai povestit românul.

El şi soţia lui, Audrey, care este franţuzoaică îşi educă copiii acasă şi călătoresc în întreaga lume. Motivul pentru care el călătoreşte astfel prin Europa este acela de a schimba mentalităţile negative referitoare la Iran, iar pentru această promovare nu este plătit de oficialităţile iraniene, deşi acestea i-au oferit bani, dar el i-a refuzat, pentru că, deşi îi plac ţara şi oamenii ei, nu susţine politica Teheranului.