Alertă la sediul YouTube din California. Mai multe focuri de armă trase în zonă, cel puţin cinci victime VIDEO

Autorităţile americane au avertizat cetăţenii să evite zona din apropierea sediului companiei Youtube din nordul Californiei, marţi, după ce au fost auzite mai multe focuri de armă, relatează site-ul postului BBC.

RomaniaTV.net
03 apr. 2018, 20:33

Femeia care a împușcat trei oameni la sediul YouTube din California a fost identificată. Ea este Nasim Aghdam, o persoană de origine irakiană, susțin citate de CNN. După atac, femeia și-a luat viața. Trupul ei neînsuflețit a fost găsit la fața locului, iar oamenii legii au tras concluzia că s-a sinucis cu arma pe care a folosit-o în atac. 

Anchetatorii cred că atacatoarea cunoștea cunoștea un bărbat dintre victime, care ar fi fost iubitul ei. Motivul atacului este încă necunoscut, dar există o posibilitatea să fie un act de violență domestică.

UPDATE: Autorul atacului ar fi murit, conform unor surse locale. Poliţia din San Bruno a confirmat incidentul armat, precizând că numeroase echipaje au intervenit. Autorităţile au recomandat evitarea zonei din jurul sediului companiei care administrează platforma video YouTube, situată pe bulevardul Cherry din San Bruno, în Silicon Valley.

Primarul din San Bruno, Connie Jackson, a declarat la circa o oră de la producerea atacului armat, pentru postul KTVU, că situaţia este „relativ sigură”.

UPDATE:  Spitalul General din San Francisco a anunţat că deja tratează pacienţi în urma incidentului, însă nu a făcut precizări în legătură cu starea acestora.

Ambulanţele au ajuns deja la faţa locului. Compania Google, care deţine platforma YouTube, a informat că a pornit o investigaţie privind „incidentul armat”.

Mai mulţi angajaţi au anunţat că o persoană înarmată încă se aflî în zonă, însă acest lucru nu a fost confirmat încă, scrie Mediafax.

Un angajat al platformei YouTube, Todd Sherman, a informat pe contul său de Twitter că oamenii au încercat să fugă din clădire. „Eram într-o şedinţă şi s-a auzit cum trepida podeaua. Prima oară am crezut că este cutremur”, a scris angajatul.