Atac armat într-un club de noapte din Istanbul. Sunt 39 de morţi, dintre care 16 străini şi 69 de răniţi VIDEO UPDATE

Un atac armat a avut loc în noaptea de Revelion într-un club de noapte din Istanbul, Turcia. Cel puțin 39 de persoane au murit, iar alte zeci au fost ranite, informează posturile de știri.

31 dec. 2016, 23:55

UPDATE 17.02  Premierul Turciei, Binali Yildirim, a declarat duminică după-amiază că autorităţile turce nu au informaţii clare pentru a putea determina cine este vinovat de atacul armat sângeros de la clubul Reina din metropola Istanbul. Nicio grupare teroristă nu a revendicat până în acest moment atacul armat în care şi-au pierdut viaţa 39 de persoane, inclusiv 16 cetăţeni străini, în vreme ce alţi 69 de oameni au fost răniţi în noaptea de Revelion, transmite Reuters.

Prim-ministrul turc a evitat să speculeze cu privire la identitatea atacatorului armat, care este în continuare căutat de autorităţile din Istanbul. Forţele de securitate au lansat o operaţiune masivă în căutarea suspectului, care şi-a abandonat arma în clubul Reina.

UPDATE 14.47 Ministerul român de Externe anunţăcă deocamdată nu au fost identificaţi cetăţeni români printre victime.

Citeşte şi: MAE: Nu sunt români între victimele identificate până acum ale atacului de la Istanbul UPDATE

UPDATE 13:23 Numărul răniţilor a ajuns la 69, iar printre morţi figurează şi un cetăţean belgian

UPDATE, ora 07.30 Ministrul turc de interne a declarat că numărul morţilor se ridică la 39, 16 dintre aceştia fiind cetăţeni străini.

UPDATE 4.00: Casa Albă a condamnat atacul de la Istanbul, iar Barack Obama a oferită Turciei asistenţă din partea SUA.

UPDATE 3.45: Atacatorul era îmbrăcat în Moş Crăciun, bilanţul neoficial a ajuns la 44 de morţi. ISIS a revendicat atacul.

UPDATE 2.55 Martorii atacului suţin că atacatorul avea mai multe arme cu ţeavă lungă şi a deschis focul la întâmplare în club.

„Atacatorul criminal a intrat în clădire cu un Kalaşnikov. Seviciile secrete americane au avertizat în urmă cu o săptămână cu privire la un asemenea incident şi măsuri de securitate au fost luate pentru a evita un atac, inclusiv pe faleză. Şi uitaţi ce s-a întâmplat”, a declarat Mehmet Kocarslan.

De asemenea, atacatorul a împuşcat inclusiv un poliţist şi un civil care erau în faţa clubului de noapte.

Iniţial au existat informaţii că atacatorul a intrat în clubul de noapte îmbrăcat într-un costum de Moş Crăciun. Alte surse au relatat că atacatorul a rămas în club, ascuns printre clienți.

Guvernatorul Sahin este la locul tragediei, clubul Reina din Istanbul, un club foarte popular în rândul turiștilor.

Presa turcă susţine că atacul a avut loc în clubul de noapte Reina, care are un renume internaţional şi este frecventat de turişti, artişti, fotbalişti, dar şi de celebrităţi din Turcia.


UPDATE 2.25: Guvernatorul din Istanbul: 35 de morti si 40 de raniti.

Guvernatorul din Istanbul, Vasip Sahin, a anunţat că până la 35 de persoane şi-au pierdut viaţa până în acest moment în urma atacului, iar alte 40 au fost rănite, potrivit Reuters.

Circa 500-600 de persoane sărbătoreau trecerea dintre ani în clubul din Istanbul, transmite Reuters. 

Atacul armat a avut loc într-un club de noapte situat chiar pe malul european al Bosforului. 

CNN Turk relatează ce cei doi atacatori au intrat în clubul de noapte îmbrăcaţi în costume de Moş Crăciun, iar mai multe persoane aflate la petrecere au sărit în apă pentru a se salva.

 

Un atac armat a avut loc intr-un club de noapte din Istanbul. Mai multe persoane au fost ranite. Potrivit CNN Turk, citat de Reuters, unul dintre atacatori ar fi inca in club.

Mai multe echipaje de politie si ambulante au ajuns la fata locului si se pregatesc sa intervina. De asemenea, vehicule blindate au fost trimise la clubul de noapte.

Potrivit Digi24, cel putin 3 persoane au murit in atac: un politist si doi civili.

Martorii au povestit ca atacatorii au inceput sa traga la intamplare. Mai mult, se pare ca atacatorii erau imbracati in costume de Mos Ceaciun.