Alertă maximă pentru o boală teribilă care ucide în chinuri groaznice. A făcut deja primele victime

Este stare de alertă după ce trei persoane şi-au pierdut viaţa în ceea ce este considerată o nouă apariţie a unei boli extrem de grave, care ucide în chinuri groaznice şi pentru care, până la acest moment, nu există leac.

09 ian. 2018, 16:50
Alertă maximă pentru o boală teribilă care ucide în chinuri groaznice. A făcut deja primele victime

Febra hemoragică virală, un tip de boală în care oamenii sângerează în jurul ochilor şi gurii, ar fi revenit în sudul Sudanului, unde a făcut deja trei victime, care au murit împreună cu mai multe animale, într-un sat.

Experţii de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii au trimis echipe în teren pentru a încerca să stopeze ce s-ar putea dovedi o epidemie majoră. O epidemie în Sudan ar putea fi catastrofală pentru că se învecinează cu Etiopia, Kenya, Uganda, Congo şi Republica Centrafricană, informează Daily Star.

Panică în Europa. O nouă epidemie ameninţă continentul

Toţi trei ar fi murit după ce s-au plâns de febră mare, dureri de cap, dureri de articulaţii, de gât şi sângerări. Febra hemoragică virală poate fi parte a mai multor boli, inclusiv Ebola şi virusul Marburg, iar OMS nu a identificat încă boala. Începe ca o febră obişnuită, simptomele mergând treptat până la voma însoţită de sânge, sângerări ale orificiilor, hemoragii interne şi apoi deces. Nu există niciun tratament cunoscut.