ALERTĂ MAXIMĂ: Preşedintele Ucrainei a ordonat trupelor să fie pregătite de luptă în Donbas şi la frontiera cu Crimeea

Președintele ucrainean Petro Poroșenko a declarat joi că a dat instrucțiuni tuturor unităților armatei aflate în apropierea Crimeii și a regiunii Donbas (în estul Ucrainei) să fie în stare de alertă maximă de luptă, după acuzațiile lansate de Rusia referitoare la o incursiune ucraineană în această provincie ucraineană anexată de Moscova în urmă cu doi ani, transmite Reuters.

11 aug. 2016, 12:16

„Am ordonat punerea în alertă maximă de luptă a tuturor unităților la frontiera administrativă cu Crimeea și de-a lungul întregii linii de separație a forțelor din Donbas”, a scris Poroșenko pe contul său de Twitter.

Poroşenko a făcut cunoscut acest ordin joi, după o reuniune militară. Ordinul vine după o zi după ce serviciile se securitate ruse anunţaseră că au dejucat un un atac terorist în Crimeea, care ar fi fost  pus la cale de Kiev.

Citeşte şi Autorităţile ucrainene: Rusia a trimis trupe mai bine echipate la graniţa Ucrainei cu Crimeea

FSB (Serviciile de securitate federale ale Rusiei) au anunţat că au descoperit un grup de spioni infiltrat în Crimeea, în apreopiere de graniţele Ucrainei. Aceeaşi sursă oficială a mai anunţat că spionii ar fi avut ca misiune să atace infrastructura Crimeei şi că la locul „acţiunii” ar fi fost descoperite dispozitive explozive şi muniţie, potrivit rt.com.

Kievul a negat toate aceste acuzaţii referitoare la complotul spionilor ucraineni şi faptul că s-a aflat în spatele acestuia şi a acuzat Moscova de acţiuni „provocatoare”.

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat, miercuri, că Ucraina s-ar fi întors la „vechile practici ale terorismului” şi că „joacă un joc periculos”, calificând acţiunile Kievului ca fiind „stupide şi criminale”.