CODUL GALBEN de ninsori a fost restrâns. Se va depune strat consistent de zăpadă

ANM a emis miercuri o nouă avertizare meteo, valabilă pentru mai bine de jumătate de ţară, dar aceasta a fost restrânsă joi la ora 16.00 pentru 10 judeţe din Moldova şi Transilvania.

RomaniaTV.net
25 nov. 2015, 12:03

UPDATE:

În intervalul 26 noiembrie, ora 16.00 – 27 noiembrie, ora 09.00, în cea mai mare parte a Moldovei şi în zona Carpaţilor Orientali vor fi precipitaţii mai ales sub formă de ninsoare şi va continua să se depună strat de zăpadă.

Precipitaţiile vor continua şi în zilele care urmează şi vor fi intervale în care acestea vor fi abundente.


Iniţial, codul a fost emis pentruintervalul 26 noiembrie, ora 06 – 27 noiembrie, ora 09, local în Moldova şi Transilvania şi pe arii extinse în zona montană. Pentru regiunile sudice şi sud-estice s-au anunţat ploi, cu cantităţi de apă de peste 20 l/mp şi izolat 35 l/mp.

Ninsori, slabe cantitativ, se vor semnala şi în după-amiaza zilei de miercuri, 25 noiembrie şi în prima parte a nopţii de miercuri spre joi (25/26.11) în nord-est, centru, precum şi în zonele de deal şi de munte. Precipitaţiile vor continua şi în zilele care urmează şi vor fi intervale în care ele vor fi abundente. În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor, Administraţia Naţională de Meteorologie va emite noi mesaje.

RISC DE AVALANŞĂ în Munţii Bucegi, în următoarele 24 de ore

În următoarele zile, vremea se va menţine închisă, iar precipitaţiile vor continua în toate ţara şi local vor fi mai importante cantitativ. Se vor semnala mai ales ploi, la munte ninsori, iar în centru, local în nord-est şi pe arii restânse în rest vor fi precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare în regiunile extracrpatice şi în zonele montane. Temperaturile maxime vor fi de la 0…2 grade in depresiunile Carpatilor Orientali si 14…15 grade pe litoral, in prima zi, apoi valorile termice vor fi în scadere si aici, respectiv nu vor mai depăşi 9…10 grade.

PROGNOZA METEO JOI. Vremea va fi în general închisă şi vor cădea precipitaţii, pe arii relativ extinse, mai ales în cursul zilei. Local, în regiunile estice şi sud-estice, precum şi în zonele mai înalte de relief cantităţile de apă vor fi mai importante.

COD RUTIER 2015: Amenzi usturătoare pentru şoferii care nu au cauciucuri de iarnă

Precipitaţiile vor fi mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare la munte şi în jumătatea de nord a Moldovei, sub formă de ploaie în zonele de câmpie din sud şi sud-est şi mixte în rest. Izolat vor fi condiţii de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, precum şi în sudul şi în sud-estul teritoriului.

Valorile termice diurne vor fi mai scăzute decât în mod obişnuit în regiunile vestice şi nord-estice, uşor mai ridicate în sud-est şi în jurul mediilor climatologice specifice acestei perioade în rest. Astfel, maximele se vor incadra între -1 şi 10 grade, mai ridicate în Dobrogea spre 14 grade. (-1 grad in nordul Moldovei)

În Bucureşti: Vremea se va menţine închisă şi temporar va mai ploua. Vântul va avea intensificări ziua, apoi slăbi treptat în intensitate. Temperatura maximă, va fi de 7…8 grade.

PROGNOZA METEO VINERI. Vremea va fi în general închisă. Mai ales seara şi noaptea, aria precipitaţiilor se va extinde şi va cuprinde majoritatea regiunilor, iar în cele sudice şi la munte, local, se vor acumula cantităţi importante de apă. Excepţie va face nord-vestul teritoriului, unde acestea vor fi slabe cantitativ şi se vor semnala pe arii restrânse. Vor fi ploi, dar în zonele montane, local în Moldova şi, trecător, în restul teritoriului se vor semnala precipitaţii mai ales sub formă de ninsoare.

Vântul, slab şi moderat parcursul zilei, se va intensifica în a doua parte a intervalului în Muntenia, Oltenia, Dobrogea, sudul Moldovei şi pe crestele montane. Temperaturile maxime, în limitele normelor climatologice caracteristice acestei perioade, vor fi cuprinse între 0 si 9 grade, mai ridicate în Dobrogea, până la 12 grade pe litoral. ( 0 grade in nordul Moldovei)

În Bucureşti: Vremea se va menţine închisă şi temporar, în special seara şi în cursul nopţii, va ploua moderat cantitativ. Vântul se va intensifica treptat în a doua parte a intervalului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 7 grade.