Alertă METEO de la MAE, cod galben de vânt puternic

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Ţărilor de Jos cu privire la emiterea de către Institutul Regal olandez de Meteorologie a unui cod galben de vânt puternic şi furtună pentru ziua de vineri.

21 sept. 2018, 13:04
Alertă METEO de la MAE, cod galben de vânt puternic

În prima jumătate a zilei şi a după-amiezii sunt posibile rafale puternice de vânt de 80 – 85 km/oră pe întreg teritoriul ţării, cu excepţia Provinciei Limburg, se arată într-un comunicat al MAE, transmis AGERPRES. În zona Mării Wadden, rafalele puternice de vânt, de până la 95 km/oră, pot continua până în cursul serii.

Compania de zbor KLM a anunţat anularea a aproximativ 100 de zboruri, spre şi dinspre destinaţii europene, iar Aeroportul Schiphol din Amsterdam avertizează că, din cauza vântului puternic, multe zboruri pot fi operate cu întârzieri sau pot fi anulate. De asemenea, pentru informaţii actualizate, serviciul aeroportuar Schiphol recomandă călătorilor să verifice site-ul sau aplicaţia www.schiphol.nl/en/ ori să contacteze compania care asigură zborul.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Haga: +31703541580, +31703228612 şi +31703319980, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate şi preluate de operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Regatul Ţărilor de Jos: +31651596107.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://haga.mae.ro/http://meteoalarm.euwww.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă”, care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.