Alertă meteo: Lapoviţă şi ninsoare, urmate de ger puternic. Temperaturi de până la -18 grade Celsius

Vremea va intra într-un proces de răcire accentuată, în cea mai mare parte a țării. Meteorologii susţin că începînd de vineri temperatura medie diurnă a aerului va fi cuprinsă între -15...3°C.

RomaniaTV.net
22 feb. 2018, 12:47
Alertă meteo: Lapoviţă şi ninsoare, urmate de ger puternic. Temperaturi de până la -18 grade Celsius

Potrivit ANM, în intervalul 23 Februarie – 01 Martie 2018 temperatura maximă a aerului va oscila între -12…8°C, pe aproape întreg teritoriul.
Temperatura minimă a aerului se va încadra între -18…3°C în cea mai mare parte a teritoriului, valori mai scăzute fiind posibile în zonele depresionare, producându-se îngheț la sol.
În intervalul menţionat se prognozează precipitații predominant sub formă de ninsoare la nivelul întregii țări, acestea fiind însoţite de intensificări ale vântului local cu aspect de viscol, îndeosebi în regiunile sudice, sud-estice și centrale.

PROGNOZA METEO

PROGNOZA METEO 23 februarie, ORA 08 – 24 februarie, ORA 08 ŢARĂ Vremea va fi în general închisă. Pe parcursul zilei pe arii restrânse, la munte, în nord și în nord-est și cu totul izolat în rest va ninge, iar în nord-vest vor fi precipitații mixte. Seara și noaptea, local în regiunile nordice și estice precum și la munte va ninge, iar în cele centrale pe arii restrânse vor predomina ninsorile. Izolat vor fi condiții de formare a poleiului.

Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în prima parte a intervalului în sudul Banatului, pe crestele montane și în deltă. Temperaturile maxime vor avea valori de la -3 grade în nordul Moldovei, până în jur de 8…9 grade în Dealurile de Vest, iar cele minime se vor încadra între -8 și 2 grade.

PROGNOZA METEO 23 februarie, ORA 08 – 24 februarie, ORA 08 BUCUREŞTI Cerul va fi noros, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va fi situa în jurul valorii de 3 grade, iar cea minimă de -2…0 grade.

PROGNOZA METEO 24 februarie, ORA 08 – 25 februarie, ORA 08 ÎN ŢARĂ Cerul va fi variabil în vest și nord-vest, iar în restul teritoriului înnorările accentuate vor persista și temporar se vor semnala precipitații pe arii relativ extinse. Acestea vor fi sub formă de ninsoare, însă trecător în special în prima parte a zilei, în extremitatea sudică a Olteniei și a Munteniei precipitațiile vor fi mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, ziua în Câmpia de Vest, iar în a doua parte a intervalului în sudul și sud-estul țării. Temperaturile maxime se vor încadra între -4 grade în nordul Moldovei și 6…7 grade în Dealurile de Vest.

Temperaturile minime, vor fi mai scăzute decât în noaptea precedentă, chiar sub pragul de ger în nordul Moldovei și în depresiunile din estul Transilvaniei, urmând a se încadra la nivel național în general între -13 și -1 grad.

PROGNOZA METEO 24 februarie, ORA 08 – 25 februarie, ORA 08 BUCUREŞTI Înnorările accentuate vor persista, iar începând cu orele serii temporar va ninge. Vântul va sufla slab și moderat pe parcursul zilei, apoi treptat se va intensifica urmând a sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 1…2 grade, iar cea minimă de -4…-3 grade.

PROGNOZA METEO 25  ORA 08 februarie, – 26 februarie, ORA 08 ÎN ŢARĂ Vremea va deveni deosebit de rece pentru această dată din an, geroasă dimineața în nordul Moldovei și estul Transilvaniei, iar noaptea cu precădere în jumătatea de nord a țării. Cerul va fi noros și temporar va ninge în majoritatea regiunilor. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări la munte, iar local și temporar și în restul regiunilor.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între -11 și 0 grade, iar cele minime între -15 și -3 grade, ușor mai coborâte în nordul Moldovei și în depresiunile din estul Transilvaniei spre -18 grade.

PROGNOZA METEO 25  februarie, ORA 08 – 26  februarie, ORA 08 BUCUREŞTI Vremea va deveni deosebit de rece pentru această dată din an. Cerul va fi noros, temporar va ninge, iar vântul va avea unele intensificări. Temperatura maximă va fi de -3…-2 grade, iar cea minimă va fi de -9…-8 grade.

TENDINŢA EVOLUŢIEI VREMII 26 februarie, ORA 08 – 01 martie, ORA 08 ÎN ŢARĂ Vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă, geroasă în special dimineața și noaptea în majoritatea regiunilor. Temporar va ninge în cea mai mare parte a țării.

TENDINŢA EVOLUŢIEI VREMII 26 februarie, ORA 08 – 01 martie, ORA 08 BUCUREŞTI Vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă, geroasă în special dimineața și noaptea. Temporar va ninge.