ALERTĂ METEO: Vânt puternic, ploi torenţiale şi răcire accentuată a vremii

Meteorologii au emis o informare meteo de ploi torenţiale, vânt puternic şi răcire accentuată a vremii. 

RomaniaTV.net
20 sept. 2014, 09:05
ALERTĂ METEO: Vânt puternic, ploi torenţiale şi răcire accentuată a vremii

Potrivit ANM, în intervalul 21 septembrie, ora 10 – 22 septembrie, ora 22, vor fi ploi cu caracter temporar pe arii extinse în vestul şi sud-vestul ţării (inclusiv în judeţele Caraş Severin şi Mehedinţi), precum şi în regiunile nordice şi centrale. Cantităţile de apă vor depăşi local 20…25 l/mp şi izolat 35…40 l/mp.

Ploile vor fi mai frecvente şi mai intense luni, 22 septembrie, iar pe parcursul intervalului de valabilitate a informării Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea în weekend în ţară şi în Bucureşti

Sâmbătă, vremea va fi în general instabila, mai ales in regiunile intracarpatice unde va fi cer acoperit de nori si, mai ales dupa-amiaza si in noaptea urmatoare, se asteapta averse cu tunete si fulgere in Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania, local si in Oltenia, dar numai pe alocuri in restul teritoriului, unde mai razbate si soarele.

Cantităţile de apă vor depăşi 20…25 l/mp, cu precadere in zona Carpatilor Occidentali. Insa temperaturile raman destul de placute, potrivite datei din calendar, cu cele 20 de grade din Crişana si 27 de grade din sudul Munteniei.

In Bucuresti sambata norii se aduna spre seara si noaptea, cand este posibil sa cada cativa stropi de ploaie. Vantul insa nu creaza probleme, iar pana la amiaza se aduna in termometre 25…26 de grade cat se poate de placute.