Alertă pe aeroportul din Cluj. Un pasager a anunţat că are o bombă în bagaj

Un avion al companiei Wizz Air care făcea legătura între Cluj-Napoca și Londra Lutton a avut peste două ore de întârziere după ce pasagerii au fost evacuați din cauza unei alerte cu bombă care s-a dovedit falsă.

RomaniaTV.net
26 iul. 2017, 08:30
Alertă pe aeroportul din Cluj. Un pasager a anunţat că are o bombă în bagaj

Zborul a avut o întârziere de 2 ore și 45 de minute. Pasagerului i-a fost întreruptă călătoria şi a fost preluat pentru cercetare de către organele abilitate. Alarma s-a dovedit a fi falsă, se arată în comunicatul publicat pe site-ul Aeroportului „Avram Iancu” din Cluj.

Potrivit acestora, celelalte zboruri nu au fost afectate și se desfășoară conform programului.

„Pe zborul W6 3301 de la Cluj la Londra Luton, din 26 iulie, în timpul îmbarcării, un pasager a afirmat că deține un dispozitiv exploziv. Echipajul Wizz de serviciu a urmat procedurile standard pentru a asigura siguranța tuturor pasagerilor, a echipajului și a aeronavei și a raportat imediat problema autorităților competente. Pasagerul a fost arestat și, după reverificarea tuturor bagajelor, a pasagerilor și a aeronavei, operațiunile obişnuite au fost reluate. Siguranța și securitatea reprezintă pentru Wizz Air prioritatea 0. Cazul este acum de competenţa poliţiei”, spun reprezentanții companiei.

Citeşte şi Bărbatul care a anunţat prăbuşirea unui avion în Iaşi a fost amendat. El e acuzat de alertă falsă